Dujų balionų incidentas Prancūzijoje: sulaikyti keturi, ieškoma dar dviejų asmenų

  • Teksto dydis:

Prancūzų policija ketvirtadienį ieškojo dviejų „radikalizuotų“ moterų, siejamų su tyrimu dėl Paryžiaus centre aptikto automobilio, kuriame buvo rasti šeši dujų balionai.  

Policija jau sulaikė keturis asmenis.

Du nauji įtariamieji, maždaug 20 metų amžiaus, buvo areštuoti vėlai trečiadienį.

Tyrimą dėl pilko „Peugeot 607“, kuris savaitgalį buvo paliktas šalia Paryžiaus Dievo Motinos katedros – vienos lankomiausių sostinės vietų, kasmet pritraukiančios maždaug 13 mln. turistų, – atlieka kovos su terorizmu skyriaus tyrėjai.

Įtartinas automobilis buvo pastebėtas galiojant aukšto laipsnio parengčiai Prancūzijoje po virtinės džihadistų atakų, tarp kurių ir 130 gyvybių pareikalavę koordinuoti „Islamo valstybės“ (IS) išpuoliai pernai lapkritį Paryžiuje.

Prezidentas Francois Hollande'as (Fransua Holandas) ketvirtadienį užsiminė apie „pastarosiomis dienomis“ sužlugdytus atakų sąmokslus, bet daugiau detalių neatskleidė.

Pirmoji įtariamųjų pora, kuri antradienį buvo sulaikyta vienoje pakelės degalinėje pietų Prancūzijoje, yra žinoma saugumo tarnyboms dėl ryšių su radikaliais islamistais.

Dvi ieškomos moterys yra dukterys automobilio savininko, kuris buvo žinomas pareigūnams dėl islamistinių idėjų skleidimo. Jis antradienį buvo areštuotas, bet vėliau tą pačią dieną paleistas.

Abi jo dukterys vadinamos „radikalizuotomis“.

Be registracijos numerių

Netoli Dievo Motinos katedros esančio baro darbuotojas sekmadienį pranešė pastebėjęs dujų balioną viename automobilyje ant galinės sėdynės. Automobilis be registracijos numerių stovėjo įjungtais mirksinčiais avariniais žibintais, sakė vienas policijos šaltinis.

Nors ant galinės automobilio sėdynės buvęs balionas buvo tuščias, bagažinėje buvo penki pilni dujų balionai.

Automobilyje taip pat buvo trys buteliai dyzelino, bet sprogdiklių policija nerado.

„Jei tai buvo sąmokslas įvykdyti ataką, metodas buvo labai keistas“ – ketvirtadienį sakė šaltinis policijoje.

Nuotraukose iš įvykio vietos ramioje gatvelėje priešais katedrą matyti automobilis atidaryta bagažine ir ant žemės suguldyti dujų balionai.

Vidaus reikalų ministras Bernard'as Cazeneuve'as (Bernaras Kazenevas) trečiadienį sakė, kad areštuotų asmenų ketinimai vis dar nėra žinomi.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Manau ,

Manau , portretas
Galimai tikrino budruma.Stai ir gerbk musulmonus.Atskirk kas yra kas.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių