B. Obama: JAV neturėjo žvalgybinės informacijos apie rengtus išpuolius Paryžiuje

  • Teksto dydis:

JAV prezidentas Barackas Obama (Barakas Obama) pirmadienį pareiškė, kad Jungtinės Valstijos neturėjo „konkrečių“ žvalgybinių duomenų prieš kruvinus išpuolius Paryžiuje, atsakomybę už kuriuos prisiėmė „Islamo valstybės“ grupuotė.

„Šis išpuolis konkrečiai nebuvo minimas“, – sakė B.Obama spaudos konferencijoje po Didžiojo dvidešimtuko (G-20) lyderių susitikimo Turkijos Viduržemio jūros kurorte Antalijoje.

Jis taip pat pranešė, kad JAV ir Prancūzija sudarė naują susitarimą dėl greitesnio ir dažnesnio žvalgybinės informacijos perdavimo Prancūzijai, siekiant išvengti panašių išpuolių ateityje.

„Šiandien pranešame apie naują susitarimą. Mes racionalizuojame žvalgybinės ir operatyvinės karinės informacijos dalinimosi su Prancūzija procesą“, – sakė jis.

JAV vadovas taip pat pagyrė pasiektą „kuklią pažangą“ Vienos derybose, pasaulio galioms ieškant Sirijos konflikto sprendimo susitikime, kuriame dalyvauja ir Rusija.

„Mes pradėjome diplomatiniame fronte matyti kuklią pažangą, kuri yra labai svarbi, – sakė B.Obama žurnalistams. – Derybos Vienoje – įvykis, kai visos svarbiausios šalys susirinko kartu ... ir pasiekė bendrą sutarimą“.

B.Obama taip pat įspėjo, kad Jungtinės Valstijos neturi užtrenkti durų pabėgėliams, baimindamosios teroro išpuolių.

„Iš Sirijos bėgantys žmonės patys labiausiai kenčia nuo terorizmo, jie yra pažeidžiamiausi“, – pasakė JAV prezidentas per spaudos konferenciją po viršūnių susitikimo Turkijoje.

„Labai svarbu, kad mes neužvertume savo širdžių tokio smurto aukoms ir neimtume vienodai vertinti ir pabėgėlių, ir terorizmo klausimus“, – pridūrė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių