Australijos ledlaužis užplaukė ant seklumos prie Antarktidos krantų

  • Teksto dydis:

Australijos pagrindinis ledlaužis „Aurora Australis“ per audrą pajudėjo iš švartavimosi vietos ir buvo nuneštas ant seklumos prie Antarktidos krantų, o dėl šio incidento laive įstrigo 67 ekspedicijos ir laivo įgulos nariai.

Australijos Antarktidos departamentas nurodė, kad šis incidentas įvyko trečiadienį, kai tas laivas atgabeno atsargų į Mosono stotį ir prasidėjo smarki pūga, kurios vėjo greitis viršijo 130 km per valandą.

„Laive yra iš viso 67 ekspedicijos ir įgulos nariai, kurie visi gyvi ir sveiki“, – sakoma institucijos pranešime, kuriame taip pat nurodoma, kad ledlaužis užplaukė ant seklumos prie Pasagos įlankos Vakarų kyšulio.

„Laivas išlieka sandarus; jo korpusas nebuvo apgadintas, – pridūrė Antarktidos departamentas. – Dabartinės pūgos sąlygos trukdo įvertinti visą žalą, o įgula atidžiai tikrina korpusą laivo viduje.“

Australija turi keturias stotis Antarktidos regione, o „Aurora Australis“ reguliariai plaukioja iš Hobarto uostamiesčio Tasmanijoje, gabendama mokslininkų komandas ir atsargas.

Laivas, priklausantis bendrovei „P&O Maritime Services“, į vėliausią misiją išplaukė iš Hobarto sausio 11 dieną, vykdydamas mokslinius tyrimus Kergeleno jūrgūbrio regione, o praeitą šeštadienį atplaukė prie Mosono stoties.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių