Neramumai Armėnijoje: Jerevane įkaitais paimti policininkai

  • Teksto dydis:

Su kalinamu Armėnijos opozicijos lyderiu susijusi ginkluota grupė sekmadienį ryte užėmė policijos pastatą Jerevane ir paėmė įkaitų, pranešė nacionalinė saugumo tarnyba.

„Grupė ginkluotų vyrų įėjo į policijos pulko Jerevane patalpas ir grasindami smurtu laiko įkaitus“, – sakoma Armėnijos nacionalinės saugumo tarnybos pareiškime.

„Vienas policininkas žuvo, o dar du buvo sužeisti. Du įkaitai buvo paleisti“, – sakoma pareiškime.

„Armėnijos valstybė toliau veikia normaliai, policija vykdo savo pareigas viešajai tvarkai ir saugumui užtikrinti“, – nurodė saugumo tarnyba, kuri atmetė socialiniuose tinkluose pasklidusius gandus, kad vyksta perversmas.

Vienas užpuolikų sakė, kad tarp įkaitų yra šalies policijos vado pavaduotojas.

Parlamentaras Nikolas Pašinianas žurnalistams patvirtino, kad policijos ir vidaus pajėgų pastatą Jerevano Erebunio rajone užgrobusi grupė įkaitais laiko aštuonis policininkus, tarp jų – Armėnijos policijos vado pavaduotoją generolą majorą Vardaną Egiazarianą.

N.Pašinianas nuo ryto buvo incidento vietoje ir derėjosi su pagrobėjais.

N.Pašinianas žurnalistams taip pat sakė, kad grupė paleido vieną įkaitą, kurio aukštas kraujospūdis.

Pasak jo, ta ginkluota grupė „reikalauja respublikos vadovybės atsistatydinimo ir savo bendražygio Žirairo Sefiliano išlaisvinimo“.

„Sargsianas turi atsistatydinti“

„Mes reikalaujame Žirairo Sefiliano paleidimo, mes klausysime tik jo įsakymų. Sargsianas privalo atsistatydinti“, – feisbuke parašė vienas minimos grupės narių Varužanas Avetisianas, paminėdamas Armėnijos prezidentą Seržą Sargsianą.

Jis sakė, kad tarp įkaitų yra V.Egiazarianas ir Jerevano policijos viršininko pavaduotojas pulkininkas Valeris Osipianas.

Vienas iš grupės narių, Tatulas Tamrazianas, buvo „rimtai sužeistas“, rašė V.Avetisianas.

Ž.Sefilianas yra armėnų opozicinės pilietinės iniciatyvos „Steigiamasis parlamentas“ koordinatorius, jis yra laikomas dėl kaltinimo neteisėtai įsigijus ir laikius ginklą.

Grupuotei užimant pastatą vienas žmogus žuvo, o dar keli buvo sužeisti. Pareigūnai pradėjo derybas dėl pastato atgavimo.

Ž.Sefilianas buvo sulaikytas birželio 20 dieną. Tyrimo metu paaiškėjo, kad jis su grupe asmenų suplanavo pasitelkiant ginkluotas grupuotes užgrobti pastatus ir telekomunikacijos priemones, tarp jų – Jerevano televizijos bokštą.

Tyrimo duomenimis, grupės nariai nusikalstamus veiksmus planavo vykdyti balandžio mėnesį padidėjus įtampai Kalnų Karabacho konflikto zonoje.

Įnirtingas vyriausybės kritikas Ž.Sefilianas buvo areštuotas ir 2006 metais, dėl raginimų „smurtiniu būdu nuversti vyriausybę“, ir kalėjime atsėdėjo pusantrų metų. Jis buvo paleistas 2008-aisiais.

Pernai Ž.Sefilianas ir keli jo šalininkai vėl buvo areštuoti dėl įtarimų rengiant perversmą, tačiau tada jie buvo greit paleisti.


Šiame straipsnyje: ArmėnijaĮkaitaiJerevanas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių