Įsimylėjėlių nužudymas Indijoje: vyrui nukirsta galva, moteris mirtinai sumušta

  • Teksto dydis:

Šiaurės Indijoje „dėl garbės“ nužudyti pabėgę įsimylėjėliai – vyrui buvo nukirsta galva, o jo draugė buvo mirtinai sumušta, ketvirtadienį pranešė policija.

Tos moters motina, tėvas ir dėdė areštuoti. Šiurpios žmogžudystės buvo įvykdytos trečiadienį, viename Harjanos valstijos kaime.

Į Delį pabėgusi pora buvo susekta ir parvežta atgal į jos kaimą Rohtako rajone, sakė vietos policijos viršininkas Anilas Kumaras.

Pranešama, kad 20-metė moteris buvo mirtinai sumušta, o tada jos giminaičiai, įpykę dėl poros sprendimo pabėgti, užpuolė merginos 22 metų draugą, kurį ėmė mušti lazdomis, sakė A.Kumaras.

"Žudydami tą vaikiną jie taip pat nukirto jam galvą", - pridūrė jis.

Šeima bandė sudeginti moters lavoną, bet juos sustabdė policija, telefonu AFP sakė A.Kumaras.

Pora draugavo trejus metus. Mergina studijavo ir ketino tapti dailės mokytoja, vaikinas taip pat mokėsi vietos koledže.

Indijoje, ypač – tradicinį gyvenimo būdą saugančiose kaimo vietovėse, per amžius būta tokių žmogžudysčių, kai nužudomos jaunos poros, kurių santykiams nepritaria jų šeimos, klanai ar bendruomenės.

Nepritarimo priežastys gali būti pačios įvairiausios, tačiau kartais tarp jų gali būti kastų ar religijų ribų peržengimas.

Tokias žmogžudystes įvykdo giminaičiai, kad apsaugotų šeimos reputaciją ir garbę.

Oficialių skaičių ryšium su tokiais nužudymais dėl garbės Indijoje nėra, bet asociacija „All India Democratic Women's Association“ nurodo, kad, jos duomenimis, per metus šalyje būna apie tūkstantį tokių atvejų.


Šiame straipsnyje: Indijažudynėsįsimylėjėliai

NAUJAUSI KOMENTARAI

vis

vis portretas
dar tebegyvena akmens amziuje,jei net savo dukra gali nuzudyti,jei ne pagal ju norus padare....

bz

bz portretas
o siaube
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių