„Al Shebab“ kovotojai grasina nužudyti įkaitus Nairobio prekybos centre

  • Teksto dydis:

Somalio islamistų grupuotės „al Shebab“ kovotojai pagrasino nužudyti viename Nairobio prekybos centre laikomus įkaitus, kai Kenijos kariai pradėjo šturmą, tikėdamiesi užbaigti jau beveik dvi paras vykstančią dramą, jų atstovas paskelbė pirmadienį.

„Davėme leidimą pastate esantiems mudžahidams imtis veiksmų prieš belaisvius, jeigu jie bus spaudžiami“, – rašoma „al Shebab“ atstovo Ali Mohamudo Rage (Alio Mohamudo Ragės) pranešime, paskelbtame viename islamistų tinklalapyje.

„Sakome krikščionims, puolantiems mūsų mudžahidus, pasigailėti jų įkaitų, kurie nukentės, jeigu prieš mudžahidus bus panaudota bet kokia jėga“, – pridūrė A.M.Rage.

Ši grupuotė pareiškė palaikanti ryšį su kovotojais, esančiais prekybos centre. „Al Shebab“ pridūrė, kad jie kaunasi tiek su Kenijos, tiek su Izraelio pajėgomis.

Prieš prasidedant trečiai apsiausties dienai, paryčiais pasigirdo smarkus šaudymas, kuris truko apie 15 minučių, o aplink prekybos centrą sutelkti kariai puolė slėptis.

Vėliau pasigirdo trys garsūs sprogimai, pranešė įvykio vietoje esantys naujienų agentūros AFP korespondentai.

„Al Shebab“ nenurodė, kiek žmonių laiko apie 12 užpuolikų, kurie įžengė į didelį keturių aukštų kompleksą šeštadienio vidurdienį ir pradėjo šaudyti į viduje buvusius lankytojus iš automatų bei sprogdino granatas.


Šiame straipsnyje: ĮkaitaiNairobisužgrobimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių