Žiniasklaida: B. Obama mano, kad J. Bidenas turėtų persvarstyti savo siekį dalyvauti rinkimuose

Buvęs JAV prezidentas Barackas Obama savo bendražygiams yra pasakęs, kad Joe Bidenas turėtų persvarstyti savo siekį dalyvauti rinkimuose, ketvirtadienį rašoma dienraštyje „The Washington Post“ pasirodžiusiame straipsnyje.

B. Obama mano, kad J. Bideno šansai laimėti dabar sumenko ir kad 81-erių prezidentas turėtų „rimtai apsvarstyti savo kandidatavimo perspektyvumą“, – rašo dienraštis, cituodamas su B. Obamos nuomone susipažinusių asmenų žodžius.

Dienraščio teigimu, pats B. Obama, prezidentavęs nuo 2009 m. iki 2017 m., kai viceprezidento pareigas ėjo J. Bidenas, ir ligi šiol nepraradęs įtakingumo Demokratų partijoje, kol kas nieko nekomentavo.

B. Obama būtų įtakingiausiu demokratu, prisijungusiu prie jo partijoje vis augančio balsų choro, raginančio J. Bideną pasitraukti iš rinkimų po jo katastrofiško pasirodymo debatuose su Donaldu Trumpu.

J. Biden, kuriam yra diagnozuotas COVID-19 ir kuris šiuo metu izoliuojasi savo paplūdimio name, moja ranka į susirūpinimą dėl jo amžiaus ir tinkamumo eiti pareigas bei primygtinai teigia toliau dalyvausiantis kovoje dėl Baltųjų Rūmų.

Tačiau spaudimas vis didėja – pranešama, kad pastarosiomis dienomis su J. Bidenu susitiko demokratų daugumos Senate lyderis Chuckas Schumeris ir Atstovų Rūmų mažumos lyderis Hakeemas Jeffriesas, kad perspėtų jį, jog jo kandidatavimas kelia grėsmę partijos galimybėms laimėti lapkritį įvyksiančius rinkimus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių