Vokietijos žiniasklaida: O. Scholzas atsisakė Ukrainai tiekti tankus

  • Teksto dydis:

Vokietijos kancleris Olafas Scholzas atmetė Ukrainos prašymus dėl sunkiosios ginkluotės, rašo UNIAN cituodami „Die Welt“.

Praėjusį savaitgalį Berlyne lankėsi Ukrainos ministras pirmininkas Denisas Šmyhalis. Kaip pažymėjo Vokietijos žiniasklaida, vyriausybės vadovas „absoliučiai konstruktyviai“ kalbėjosi su O. Scholzu apie modernių vokiečių tankų „Leopard 2“ ar bent jau pasenusių „Leopard 1“ tiekimą Ukrainos ginkluotosioms pajėgoms.

„Die Welt“ duomenimis, gautais iš Ukrainos vyriausybės, proveržio tikimybė – nedidelė. Kancleris neįsipareigojo pristatyti „Leopard 2“. Pokalbis su O. Scholzu šiuo klausimu buvo neaiškus, kancleris nenorėjo keisti pozicijos.

D. Šmyhalis kalbėjosi su O. Scholzu apie tankų tiekimą iš Vokietijos pramonės tiesiogiai. Gynybos bendrovė „Krauss-Maffei Wegmann“ tai pasiūlė dar balandžio 8 d. Įmonė yra pasirengusi Ukrainai tiekti 100 tankų „Leopard 2A7“, įskaitant atsargines jų dalis ir mokymo modulius – iš viso už 1,55 mlrd. Tačiau „Krauss-Maffei Wegmann“ vyriausybei dar nepateikė eksporto paraiškos.

Į „Die Welt“ klausimą dėl galimo tankų tiekimo Ukrainai, O. Scholzo spaudos tarnyba atsakė, kad nenustoja remti Ukrainos nei karine, nei politine, nei finansine ar humanitarine prasme.

„Prašome jūsų supratimo, – apie konfidencialias diskusijas paprastai nepranešame“, – sakoma atsakyme.

Kaip anksčiau skelbė UNIAN, Vokietijos kancleris  O. Scholzas  rugpjūčio 29 dieną pareiškė, kad Kyjyvas artimiausiomis savaitėmis gaus naujausius ginklus. Jis pažymėjo, kad  Berlynas gali tapti atsakingas  už tam tikrų rūšių ginklų tiekimą.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeOlafas Scholzastankai Ukrainaivokietija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių