Vokietijos viešasis sektorius žada kitą savaitę streikuoti dėl atlyginimų

  • Teksto dydis:

Vokietijos viešojo sektoriaus darbuotojai ateinančią savaitę pradės skelbti trumpalaikius įspėjamuosius streikus, nepavykus pasiekti susitarimo paskutiniame derybų dėl atlyginimų kėlimo etape, sekmadienį pranešė jų profesinė sąjunga.

Maždaug 2,3 mln. federalinių ir vietinių įstaigų darbuotojų atstovaujanti profsąjunga „Ver.di“ ketina pradėti streikus antradienį. Ji nepatikslino, kur, bet pažadėjo daugiau informacijos pateikti pirmadienį.

Įspėjamieji streikai yra įprasta taktika Vokietijos darbo derybose ir paprastai trunka nuo kelių valandų iki vienos ar dviejų dienų. „Ver.di“ neatmeta galimybės, kad akcijose dalyvaus ir darželių auklėtojai, o tai galėtų sukelti sunkumų tėvams.

Profesinė sąjunga reikalauja, kad per ateinančius metus jos darbuotojų atlyginimai padidėtų 4,8 proc., ar mažiausiai 150 eurų, per mėnesį. Tuo metu vyriausybės derybininkai ieško ilgalaikio sprendimo ir pareiškė, kad reikalavimai yra pernelyg dideli, nes Vokietijos ekonomikos augimas sulėtėjo dėl koronaviruso pandemijos.

„Darbdaviai apsunkina konfliktą, – teigė „Ver.di“ pirmininkas Frankas Werneke (Frankas Vernekė) – Dabar atsakymas bus pateiktas iš darbo vietų.“

Planuojama, kad trečiasis derybų ratas vyks spalio 23–24 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klausimas

Klausimas portretas
Kur mūsų profsąjungos? Miega? Valstiečiai neištesėjo pažado sugrąžinti bazinį atlyginimą ikikrizinio ir visiems dzin!
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių