Vokietijos ultradešiniųjų partijos būstinėje atlikta krata

Kraštutinių dešiniųjų partijos „Alternatyva Vokietijai“ (AfD) nacionalinę būstinę Berlyne trečiadienį apieškojo miesto prokuratūros pareigūnai.

Kratos buvo atliktos dar šešiais adresais Vokietijos sostinėje, taip pat Badeno-Viurtembergo, Bavarijos ir Šiaurės Reino-Vestfalijos žemėse.

Tokių veiksmų imtasi atliekant ikiteisminį tyrimą buvusio AfD pirmininko Joergo Meutheno (Jorgo Moiteno) ir buvusio partijos iždininko atžvilgiu dėl senų finansinių ataskaitų.

Tyrėjų teigimu, jiedu galimai pažeidė šalies politinių partijų įstatymą ir piktnaudžiavo tarnybine padėtimi.

„Atsakovai įtariami pažeidę Vokietijos politinių partijų įstatymą ir piktnaudžiavę pasitikėjimu, nes Vokietijos parlamento pirmininkui pateiktose 2016, 2017 ir 2018 metų AfD ataskaitose, už kurias atsakingi atsakovai, buvo pateikta, kaip įtariama, neteisingos informacijos apie aukas partijai“, – sakoma prokuratūros pareiškime.

Vietos žiniasklaida taip pat pranešė, kad partija 2016–2018 metais ataskaitose parlamentui galėjo pateikti neteisingų duomenų.

AfD savo pareiškime pasmerkė kratas.

„Nuo šio ryto Berlyno prokuratūra atlieka kratą federalinės partijos „Alternatyva Vokietijai“ būstinės patalpose, prieš tai nepateikusi AfD jokių užklausų dėl aiškintinų faktų“, – nurodoma pareiškime.

Patalpas apieškoję pareigūnai mėgino gauti prieigą prie oficialių J. Meutheno ir iždininko Klauso-Guentherio Fohrmanno (Klauso Giunterio Formano) elektroninio pašto paskyrų, pranešė Vokietijos visuomeninis transliuotojas ARD.

Tyrimas dėl buvusio partijos pirmininko veiksmų vykdomas nuo sausio mėnesio. Europos Parlamento nario mandatą turinčiam J. Meuthenui buvo panaikinta neliečiamybė, nurodė ARD.

Remiantis AfD pareiškimu, tyrėjai „nukopijavo visus kietuosius diskus, pašto dėžutes ir bylų aplankus“.

Prokuratūra patvirtino, kad konfiskavo „dokumentų ir duomenų laikmenų, kurie dabar analizuojami vykstant tyrimui“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vokiečiai mokosi iš Putino rusijos
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių