Vokietijoje nebeliko kailių fermų: ar Lietuva paseks jos pavyzdžiu?

  • Teksto dydis:

Gyvūnų mylėtojai visame pasaulyje džiaugiasi, nes dar vienoje šalyje nebeliko kailių fermų.

Paskutinė šalies kailinių žvėrelių ferma, veikusi Rahdeno mieste ir laikiusi 4000 kanadinių audinių, užvėrė duris, nes, pasak savininko, sugriežtėjo gyvūnų gerovės reikalavimai. Pasikeitusius reikalavimus Vokietijos kailinių žvėrelių augintojai turėjo įvykdyti iki 2022-ųjų, tačiau visi užsidarė anksčiau. Dar 2000-aisiais šalyje veikė apie 100 kailinių žvėrelių fermų.

„Nors Vokietija ir neuždraudė auginti gyvūnų dėl kailio, joje buvo pakeisti reikalavimai šių gyvūnų laikymui. Ūkininkai turėjo užtikrinti vandenį plaukiojimui, galimybę laipioti, vaikščioti kietu paviršiumi, t. y. ne vielinėmis narvo grindimis. Dėl šių pasikeitimų ūkininkams nebeapsimoka laikyti gyvūnų. Tai tik dar kartą įrodo, jog kailinių žvėrelių auginimas suteikiant jiems gyvūnų gerovę užtikrinančias sąlygas nėra pelningas ūkininkams“, – teigė VšĮ „Tušti narvai“ vadovė Gabrielė Vaitkevičiūtė.

„Šiuo metu kailinių žvėrelių verslas išgyvena nuosmukį, jau 2 metus iš eilės vidutinė kailiuko pardavimo kaina yra mažesnė negu savikaina. Greičiausiai dėl to 2018-aisiais Lietuvoje užsidarė 10 kailinių žvėrelių fermų ir praėjusių metų pabaigoje veikė jau tik 141-a kanadinių audinių ferma. Šioje Seimo sesijoje turėtų būti svarstomas draudimas gyvūnus auginti ir žudyti tik dėl jų kailio Lietuvoje. Tikimės, kad Seimo nariai atkreips dėmesį į pasaulines tendencijas ir atsižvelgs į daugumos piliečių nuomonę apie šį verslą“, – kalbėjo G. Vaitkevičiūtė.

Šiais metais užsidarė ir visos Čekijos kailinių žvėrelių fermos, nes sausio pabaigoje įsigaliojo draudimas gyvūnus auginti ir žudyti tik dėl jų kailio. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Greitai per šitas apmokamas akiniuotas durnes - gyvūnėlių mylėtojas neliks nei vištų, nei kiaulių. O tada pačios kvyks kad nėra ko valgyti ..

Anonimas

Anonimas portretas
Jus geriau susimastykit apie didesnes problemas siame pasaulyje, negu kailiniu gyvunu auginimas :) Kad vandenynai pilni siuksliu, vanduo ir maistas kuri valgome kasdien uztestas, tai visiem dzin :)

Neringa

Neringa portretas
Jau jeigu Vokietija-tokio lygio valstybė, atsisakė šio verslo, tai tik dar kartą įsitikinu, kad šiam verslui šakės apskritai!
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių