Vokietija atmeta JAV prašymą pasiųsti karių į Siriją

  • Teksto dydis:

Berlynas pirmadienį pranešė, kad neketina siųsti savo karių į Siriją, atmesdamas JAV prašymą Vokietijai sustiprinti savo kariuomenės indėlį kovoje su džihadistų grupuotės „Islamo valstybė“ (IS) kovotojais.

„Kai sakau, kad vyriausybė planuoja tęsti dalyvavimą kovos su IS koalicijoje dabartiniu mastu, tai reiškia – be karių vietoje“, – sakė Vokietijos vyriausybės atstovas Steffenas Siebertas (Štefenas Zeibertas).

Jungtinių Valstijų specialusis atstovas Sirijai Jamesas Jeffrey (Džeimsas Džefris) sekmadienį Vokietijos laikraščiui „Die Welt“ ir kitoms žiniasklaidos priemonėms pareiškė, jog Vašingtonas norėtų, kad Vokietijos sausumos pajėgos prisidėtų prie antžeminių operacijų šiaurės Sirijoje.

Į Berlyną derybų dėl Sirijos atvykęs J. Jeffrey sakė, kad Berlyno atsakymo tikisi dar šį mėnesį.

Vokietijos pajėgų misijos Sirijoje mandatas baigiasi spalio 31 dieną. Tai reiškia, kad parlamentas dar turės nuspręsti, ar ši misija bus pratęsta.

S. Seibertas pabrėžė, kad Vokietijos indėlis kovojant su IS kovotojais yra „reikšmingas ir pripažintas tarptautinės bendruomenės“.

Berlynas šiuo metu derasi su JAV „kaip šis dalyvavimas turėtų plėtotis toliau“, pridūrė jis.

Vašingtonas šiaurės rytinėje Sirijoje turi du tikslus: remti IS iš šiaurės Sirijos išstūmusias JAV palaikomas kurdų pajėgas, nes Turkija joms kelia vis didesnę grėsmę, ir neleisti IS atsigauti šioje karo draskomoje šalyje.

JAV tikisi Europos pagalbos, darydamos spaudimą Britanija, Prancūzijai, o dabar ir Vokietijai, iki šiol siųsdavusiai savo žvalgybos lėktuvus ir teikiančiai kitokią karinę paramą Sirijoje, bet kovinėse operacijose nedalyvaujančiai.

Tačiau Vokietijos išlaidos  kariuomenei ir karinėms misijoms užsienyje istoriškai yra vertinamos prieštaringai.

Pirmą kartą po Antrojo pasaulinio karo Berlynas savo karius į misiją užsienyje išsiuntė 1994 metais. Dauguma politinių partijų ir visuomenė vis dar nepatikliai žiūri į tokius žygius.

Be to, Vokietijos kanclerės Angelos Merkel jaunesnioji koalicijos partnerė SPD, žalieji, Laisvoji demokratų partija ir Kairiųjų partija ragina kanclerę atmesti JAV prašymą ir nesiųsti karių į Siriją.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Gal sirai galėtų nusiųsti savo karių į Ameriką ?

kad

kad portretas
vokiečiai karams ir pinigų jau nelabai beturi, kai jiems reikia išmaitinti ir sutekti visą gerbūvį keliems, o gal dabar ir daugiau, milijonams atvažiavusių arabų ir negrų, pas kuriuos iš visų kraštų dar važiuoja begalės skaitlingų jų ir jų giminių šeimų

karys

karys portretas
O ka pasiusi jeigu armijos neber,,?graziai sena komuniste sunaikino vokietija
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių