Visame pasaulyje sunaudota daugiau kaip 5 mlrd. vakcinos nuo COVID-19 dozių

Visame pasaulyje iki šiol suskiepyta daugiau kaip 5 mlrd. vakcinos nuo COVID-19 dozių, rodo naujienų agentūros AFP renkami oficialūs duomenys.

Nors pasaulis pirmąjį milijardą dozių sunaudojo per maždaug 140 dienų, trečiasis, ketvirtasis ir penktasis milijardai buvo suskiepyti per laikotarpius nuo 26 iki 30 dienų, rodo AFP duomenys.

Beveik 40 proc. (1,96 mlrd.) iš bendrai pasaulyje suskiepytų 5 mlrd. vakcinos dozių sunaudota Kinijoje. Daugiausiai dozių suskiepijusių šalių trejetuką papildo Indija (589 mln. dozių) ir JAV (363 mln. dozių).

Kalbant apie imunizuotą populiacijos dalį šalyse, turinčiose daugiau kaip 1 mln. gyventojų, pirmauja Jungtiniai Arabų Emyratai (JAE) – šioje šalyje 100 gyventojų tenka 179 sunaudotos vakcinos dozės, o tai reiškia, kad čia paskiepyta beveik 75 proc. populiacijos.

Po JAE eina Urugvajus, kur atitinkamas skaičius sudaro 154, Izraelis (149), Kataras (148), Singapūras (147), Bahreinas (144), Danija (143), Čilė (140), Kanada (139), Portugalija ir Belgija (po 138), Kinija (136), Ispanija (134), Airija (133) ir Jungtinė Karalystė (132).

Dauguma šių šalių yra paskiepijusios nuo 65 iki 70 proc. savo gyventojų.

Kai kurios šio sąrašo šalys, įskaitant JAE, Bahreiną, Izraelį, Urugvajų ir Čilę jau skiepija gyventojus ir trečiąja vakcinos doze.

Dėl „Covax“ vakcinų programos skiepijimą jau pradėjo ir skurdžiausios pasaulio šalys, tačiau skiepų paskirstymas išlieka itin netolygus. Dideles pajamas gaunančiose šalyse 100 gyventojų vidutiniškai tenka 111 suskiepytų vakcinos dozių, tačiau atitinkamas skaičius nedideles pajamas gaunančiose valstybėse sudaro vos 2,4.

Visame pasaulyje 100 gyventojų vidutiniškai tenka 64 sunaudotos vakcinos dozės.

Trys šalys dar nėra pradėjusios skiepijimo: Burundis, Eritrėja ir Šiaurės Korėja.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tai tiek dabar isstips ir nereikes jokio karo demele atsigaus nuo idijotu

>>>Anonimas \\\\\.../////

>>>Anonimas  \\\\\...///// portretas
Tu teisus,bet kas suskaičiavo ???

Anonimas

Anonimas portretas
Padauginam iš vienos vakcinos dozės kainos ir tampa labai aišku kam ta pseudopandemija su prievartine vakcinacija naudinga...
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių