Virusas nė motais: Šiaurės Korėja paleido į jūrą dvi numanomas balistines raketas

Šiaurės Korėja šeštadienį paleido dvi numanomas mažo nuotolio balistines raketas iš savo rytų pakrantės, pranešė Pietų Korėjos kariškiai.

Seulas pasmerkė šiuos bandymus kaip „itin netinkamus, žinant, kokią sudėtingą padėtis pasaulis patiria dėl [koronaviruso sukeliamo susirgimo] COVID-19 pandemijos... Raginame juos nedelsiant sustabdyti.“

Pietų Korėjos jungtinis štabų vadų komitetas informavo, kad raketos buvo paleistos apie 6 val. 45 min. ir 6 val. 50 min. iš teritorijos šalia Sončono šalies vakarinėje dalyje. Jos nuskriejo 410 kilometrų ir buvo pakilusios į 50 km aukštį.

Šiaurės Korėja iki šiol nepranešė apie jokius užsikrėtimo koronavirusu atvejus savo teritorijoje, nors ši pandemija pasaulyje nusinešė daugiau kaip 11,3 tūkst. žmonių gyvybių, o daugiau kaip 270 tūkst. žmonių užsikrėtė.

Vis dėlto daugelis spėliojo, kad virusas jau yra pasiekęs šią izoliuotą valstybę, o sveikatos apsaugos ekspertai perspėjo, kad jis gali smarkiai smogti šaliai, kurios medicinos infrastruktūra labai silpna, o daugelis gyventojų nepakankamai maitinasi.

Raketų paleidimą iš Šiaurės Korėjos taip pat patvirtino Japonijos gynybos ministerija. Pastaroji patvirtino, kad raketos Japonijos išskirtinės ekonominės zonos nepasiekė.

Dešimtmečius Šiaurės Korėjos vadovybė buvo kritikuojama tarptautinės bendruomenės, kad Pchenjanas laiko prioritetais kariuomenės plėtros ir branduolinių ginklų programas, užuot stengęsis tenkinti visuomenės porekius – net ir kilus badui.

Vis dėlto daugelis spėliojo, kad virusas jau yra pasiekęs šią izoliuotą valstybę, o sveikatos apsaugos ekspertai perspėjo, kad jis gali smarkiai smogti šaliai, kurios medicinos infrastruktūra labai silpna, o daugelis gyventojų nepakankamai maitinasi.

Pchenjanas savo ruožtu laiko kariuomenės stiprinimą būtinu savo saugumui dėl, anot jo, gresiančios Amerikos agresijos.

Šiaurės Korėjai taikoma virtinė sankcijų dėl jos branduolinių ginklų ir raketų programų.

Viltys, kad keli Šiaurės Korėjos lyderio Kim Jong Uno (Kim Čen Uno) ir JAV prezidento Donaldo Trumpo (Donaldo Trampo) susitikimai atneš reikšmingą pažangą pastangoms denuklearizuoti Korėjos pusiasalį, pastaruoju metu subliūško, įstrigus deryboms. Pchenjanas savo ruožtu toliau stiprino savo karinius pajėgumus, sako analitikai.

Naujausiu paleidimu Pchenjanas „tęsia tarptautinę strategiją mėginti normalizuoti savo raketų bandymus“, naujienų agentūrai AFP sakė Seule veikiančio Ewhos (Evos) universiteto profesorius Leifas-Ericas Easley (Leifas Erikas Izlis).



NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
Dėdulė, sako, irgi įpareigojo savo šaulius į tą virusą šaudyt.

ar

ar portretas
tik kartais nebus tose raketose paleistas virusas ? o galimybe neatmetama?...

Neziniukas

Neziniukas portretas
O ka, ten arabai neprasibrauna su koronos uzkratu?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių