Vidaus reikalų ministras: migrantai padvigubino spaudimą prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos

Spaudimas pasienyje yra Minsko ir Maskvos politinis sprendimas, 90 proc. pažeidėjų turi Rusijos vizas, antradienį Lenkijos visuomeninei stočiai „Radio One“ sakė Lenkijos vidaus reikalų ministras Tomaszas Siemoniakas. „Abu režimai juos ciniškai naudoja kaip puolimo prieš Lenkiją elementą“, – sakė jis.

Pirmadienio vakarą pasienio tarnyba pranešė, kad buvo sužeistas vienas pasienietis, kai kitoje sienos pusėje buvusi agresyvi žmonių minia trenkė jam mediniu rąstu. Incidentas įvyko netoli Belovežo miesto, esančio prie Lenkijos ir Baltarusijos sienos. Pasienietis paguldytas į ligoninę, jo gyvybei pavojus negresia, pranešė pasienio tarnybos.

Ministras sakė, kad bus keičiamos tarnybos prie sienos taisyklės. „Bus pakviesti riaušių policijos padaliniai, o pasieniečiai ir kariai bus apmokyti, kaip elgtis su agresyvia minia“, – sakė T. Siemoniakas. „Neleisime, kad Lenkijos kariai būtų žiaurių agresijos veiksmų taikiniai“, – pridūrė jis.

Praėjusį antradienį migrantas, mėginęs kirsti sieną iš Baltarusijos į Lenkiją, peiliu subadė Lenkijos karį, gynybos viceministras jo būklę apibūdino kaip sunkią.



NAUJAUSI KOMENTARAI

reikia

reikia portretas
minų lauko šalia tvoros, o tai kebabai su peiliu jau kažkokį lenką puolė
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių