Vengrijos parlamentas pritarė siūlymui rengti referendumą LGBT klausimais

Vengrijos parlamentas antradienį leido vyriausybei šaukti nacionalinį referendumą LGBT klausimais – tai naujausias šalies valdžios žingsnis, kuriuo, kritikų teigimu, siekiama apriboti mažumų teises.

Valdančiosios partijos „Fidesz“ įstatymų leidėjai patvirtino keturis referendumo klausimus, susijusius su lytinio švietimo programomis mokyklose ir informacijos apie lyties keitimą prieinamumu vaikams.

Referendume taip pat bus klausiama rinkėjų, ar jie pritaria neribotam žiniasklaidos turinio, kuris „turi įtakos nepilnamečių vaikų raidai“, skleidimui. Opozicijos įstatymų leidėjai balsuodami dėl rezoliucijos susilaikė.

Anksčiau šiais metais Vengrijos vyriausybė paskelbė, kad sieks surengti balsavimą, kilus pasipiktinimui dėl birželį priimto įstatymo, draudžiančio nepilnamečiams prieinamoje medžiagoje „vaizduoti ar reklamuoti“ homoseksualumą ar lyties keitimą.

Toks teisės aktas buvo pridėtas prie įstatymo projekto, numatančio griežtesnes bausmes už pedofiliją, o kritikai teigė, kad jis stigmatizuoja LGBT žmones ir apriboja jų teises.

Vengrijos dešiniojo sparno vyriausybė tvirtino, kad tokios priemonės apsaugos vaikus nuo to, ką ji vadina „homoseksualumo propaganda“ ir paliks tėvams spręsti dėl vaikų lytinio švietimo.

Tačiau žmogaus teisių grupės teigia, kad įstatymas kelia pavojų LGBT asmenims, o daugelis Vengrijos partnerių Europos Sąjungoje jį pavadino homofobišku. Europos Komisija pradėjo dvi atskiras teisines procedūras prieš Vengrijos vyriausybę dėl galimų LGBT teisių pažeidimų.

Remiantis naujai priimtomis taisyklėmis, referendumas gali būti surengtas tą pačią dieną kaip ir pavasarį numatyti nacionaliniai rinkimai, per kuriuos, prognozuojama, premjeras Viktoras Orbanas ir jo partija „Fidesz“ susidurs su didžiausia konkurencija nuo atėjimo į valdžią 2010 metais.

Vyriausybė teigia, kad surengus referendumą rinkimų dieną būtų sutaupyta pinigų. Tačiau kritikai tvirtina, kad vyriausybė balsavimą LGBT klausimais naudoja kaip valstybės lėšomis finansuojamą savo politikos reklamą.

Pirmadienį V. Orbano kanceliarijos vadovas Antalas Roganas vienam parlamento komitetui pareiškė, kad vyriausybė prieš referendumą surengs didelę kampaniją, kad įtikintų rinkėjus balsuoti prieš „LGBTQ propagandą“.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Birutė

Birutė portretas
Tai šaunuoliai vengrai neleidžia tiems lbgt ištvirkėliams bujoti jų šalyje.O mūsų dunduliai lenda į šikną tiems lbgt ištvirkėliams,reikia visus vyti lauk iš to seimo.

išvada

išvada portretas
Briuselio tydarams beliks tik išvyti Vengriją iš Geiropos..... vaje vaje...

VENGRIJAI 100% VALIO

VENGRIJAI 100% VALIO portretas
Saunuoliai Vengrai. O Europos parlamentas eilini karta reiskia priekaistus, kad diskriminuojama tipo mazuju teise (cia apie nesveikuosius). O Vengrai dar karta irodo, kad jie savo salyje yra patys sau seimininkai, o neklauso nurodinejimo is Briuselio. Lietuvos valdzia turi imti pavyzdi is Vengrijos. Bet su musu iskrypeliu ir subinlaiziu valdzia to tikrai nesulauksime....
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių