Vatikanas: tikimasi, kad popiežius Pranciškus šeštadienį išeis iš ligoninės

Vatikanas penktadienį pranešė, kad tikisi, jog popiežius Pranciškus šeštadienį bus išrašytas iš Romos ligoninės, kur yra gydomas nuo bronchito.

86-erių pontifikas trečiadienį buvo paguldytas į Gemelli (Džemelio) ligoninę, nes jam sutriko kvėpavimas.

Vatikano atstovas Matteo Bruni (Matėjas Brunis) pranešė, kad popiežiaus organizmas gerai reagavo į antibiotikus ir kad ketvirtadienį vakare Pranciškus kartu su jį prižiūrinčiais ligoninės darbuotojais valgė picą.

Penktadienį ryte jis pusryčiavo, skaitė laikraščius ir atliko kai kuriuos darbus ligoninės 10 aukšte esančiuose privačiuose popiežiaus apartamentuose. Į ligoninę jis buvo paguldytas trečiadienį, po to, kai ėmė skųstis kvėpavimo sutrikimais.

Tikimasi, kad popiežius šeštadienį grįš į savo namus Vatikane, teigė M. Bruni.

Tai reiškia, kad Pranciškus tikriausiai dalyvaus Verbų sekmadienio ceremonijose Šventojo Petro aikštėje.

Jo paguldymas į ligoninę kelios savaitės po dešimtųjų jo vadovavimo Katalikų Bažnyčiai metinių sukėlė visuotinį susirūpinimą. Taip pat kilo daug klausimų dėl artėjančių Velykų – vienos svarbiausių krikščionybės švenčių.

Argentinietis pontifikas, kuriam jaunystėje buvo pašalinta dalis vieno plaučio, pastaraisiais metais vis dažniau susiduria su sveikatos problemomis, o nuo 2021 metų jau antrą kartą paguldomas į ligoninę.

Pranciškus ne kartą yra sakęs – taip pat ir vasario mėnesį – kad sekdamas savo pirmtako Benedikto XVI pavyzdžiu svarstytų galimybę atsistatydinti, jei to prireiktų dėl sveikatos būklės.

Gruodžio 31 dieną miręs Benediktas XVI 2013 metais šokiravo pasaulį, tapęs pirmuoju nuo viduramžių atsistatydinusiu popiežiumi.

Tačiau Pranciškus įspėja, kad popiežių atsistatydinimas neturėtų tapti norma, ir praėjusį mėnesį duodamas interviu tvirtino, kad šiuo metu tokio dalyko „nėra darbotvarkėje“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių