Vaikus išguldė pienas

Kinijos produkcijos patikimumui suduotas stiprus smūgis. Į šalies ligonines pateko daugiau kaip 6 tūkst. vaikų. Visi jie apsinuodijo pavojingu chemikalu, esančiu pieno milteliuose.

Išgėrę užteršto pieno trys kūdikiai mirė, 6244 pateko į ligoninę. 158 vaikai gydomi dėl didelio inkstų nepakankamumo.

Pavojingo chemikalo melamino, kuris paprastai naudojamas gaminant plastiką ir klijus, buvo aptikta ne tik pieno milteliuose, bet ir kituose pieno produktuose. Kinijos kokybės priežiūros institucijos vadovas Li Changjangas sakė, kad jau visi pieno produktai tikrinami. Jis patvirtino, kad melamino buvo rasta vieno didžiausių šalies pieno perdirbėjų "Yili" jogurte ir leduose, kurie buvo parduoti Honkonge. Medikai tvirtina, kad būtent dėl melamino inkstuose gali atsirasti akmenų.

Vyriausybė sudarė specialią komisiją padėti nukentėjusiesiems. Tačiau žmonės jau reiškia nepasitenkinimą, kad valdžia mėgino nuslėpti tikruosius apsinuodijusiųjų skaičius. Prie vienos bendrovės, gaminančios pieno produktus, buvo surengta protesto akcija. "Dvi dukros nuo pat vaikystės valgė jų produktus. Net jeigu jie grąžins mums pinigus, niekas negrąžins mūsų vaikams sveikatos", – sakė vienas mitingo dalyvis.
Dėl šio incidento Kinijos teisėsaugos institucijos pradėjo tyrimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius1

Saulius1 portretas
O kaip mūsų pieno pramonė?..
VISI KOMENTARAI 1

SUSIJĘ STRAIPSNIAI

Galerijos

Daugiau straipsnių