V. Zelenskis sako atvykęs į Saudo Arabiją dalyvauti Arabų lygos susitikime

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis penktadienį pranešė atvykęs į Saudo Arabiją dalyvauti Arabų lygos viršūnių susitikime.

Tikimasi, kad V. Zelenskis, pirmą kartą nuo Rusijos invazijos į Ukrainą 2022 metais pradžios apsilankydamas Vidurio Rytuose ir Azijoje, toliau vyks į Japoniją, kur dalyvaus Didžiojo septynetuko (G-7) susitikime, nors anksčiau penktadienį pasirodė prieštaringų ukrainiečių pareigūnų pareiškimų šiuo klausimu.

„Atvykau į Saudo Arabiją. Kalbėsiu Arabų lygos viršūnių susitikime. Susitiksiu su sosto įpėdiniu princu Muhammadu bin Salmanu al Saudu (Muhamadu bin Salmanu Saudu) ir surengsiu kitų dvišalių derybų“, – socialiniuose tinkluose paskelbė V. Zelenskis.

V. Zelenskis teigė, kad jo vizito prioritetas bus „pristatyti mūsų taikos formulę, kurios įgyvendinime turėtų dalyvauti kuo daugiau valstybių“.

„Kitas prioritetas – Ukrainos musulmonų bendruomenės apsauga“ Krymo pusiasalyje, kurį 2014 metais aneksavo Rusija, rašė jis.

„Krymas pirmas patyrė Rusijos okupaciją, o dauguma tų, kurie okupuotame Kryme patiria represijas, yra musulmonai“, – sakė jis.

Arabų lygos aukščiausiojo lygio susitikimas prasideda vėliau penktadienį.

Aukščiausiojo lygio susitikimas rengiamas tuo metu, kai Saudo Arabija, didžiausia pasaulyje naftos eksportuotoja, stiprina savo diplomatinę įtaką Vidurio Rytuose ir už jų ribų.

V. Zelenskis pastarosiomis dienomis keliavo po Europos valstybes, kad paprašytų daugiau ginklų kontrpuolimui, kuriuo siekiama atsiimti Rusijos karių užimtą teritoriją.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras Zelenskissaudo arabijaG-7Krymas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių