V. Zelenskis mano, jog A. Lukašenkai reikia surengti pakartotinius rinkimus

  • Teksto dydis:

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis mano, jog Baltarusijos prezidentui Aliaksandrui Lukašenkai vertėtų skubiai surengti pakartotinius prezidento rinkimus.

„Kaip aš galėčiau visus nuraminti? Tikrai pasakyčiau: „Per mėnesį bus naujas balsavimas. Ir aš dalyvauju naujuose rinkimuose. Jeigu dar kas nori dalyvauti – pirmyn!“ – pareiškė V. Zelenskis interviu televizijai „Euronews“.

Ukrainos prezidentas taip pat pabrėžė, jog į šiuos rinkimus pakviestų visus įmanomus tarptautinius stebėtojus.

Baltarusijoje jau beveik dvi savaites vyksta masiniai protestai prieš oficialius prezidento rinkimų rezultatus, kuriais remiantis, šeštai kadencijai su 80,1 proc. balsų buvo perrinktas A. Lukašenka, o jo varžovė opozicijos atstovė Sviatlana Cichanouskaja esą surinko 10,12 proc. balsų.

Iš viso per protestus sulaikyta apie 7 tūkst. žmonių. Šimtai jų nukentėjo sulaikymo metu. Keturi žmonės neteko gyvybių. Šiuo metu nėra informacijos, kad kieno nors iš teisėsaugos pareigūnų, panaudojusių perteklinę jėgą, atžvilgiu būtų pradėta baudžiamųjų bylų.

Nuo rugpjūčio 13-osios protestai ir streikai prasidėjo ir daugybėje Baltarusijos bendrovių.

Pirmadienį, rugpjūčio 17-ąją, A. Lukašenka neatmetė galimybės surengti naujus prezidento rinkimus po to, kai bus patvirtinta nauja Konstitucija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ukrainoje karinis pucas buvo teisetas

Ukrainoje karinis pucas buvo teisetas portretas
Nes buvo proeuropietiskas ir pronatiskas. Va jei Rusija ir rusai organizuotu irgi maidana tai butu neteiseta. Ir klaivam aisku viskas kas prorusiska yra neteiseta, o proeuropietiska, pronatiska teiseta ir kova uz Laisve ir demokratija.

sitas

sitas portretas
zelensky tai tikras klonas sovietartisto zydelio raikino ir zydiskom manierom bei israiska galima haholus tik uzjaust uz tokia /vienybe/?...

Nuomonė

Nuomonė portretas
Manyti gali ką nori. Aš, pavyzdžiui, manau, kad Zelenskis durnas..
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių