V. Zelenskis: derybos su JAV pareigūnais buvo padrąsinančios ir veiksmingos

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis derybas su JAV valstybės sekretoriumi Antony Blinkenu (Entoniu Blinkenu) ir gynybos sekretoriumi Lloydu Austinu (Loidu Ostinu) pavadino „padrąsinančiomis“ ir „veiksmingomis“.

Kalbėdamas pirmadienį paskelbtame vaizdo kreipimesi V. Zelenskis sakė, kad  JAV siūlo „galingą“ paramą jo šaliai. Ukrainos prezidentas pridūrė, jog susitikime buvo susitarta „dėl tolesnių žingsnių stiprinant Ukrainos ginkluotąsias pajėgas ir tenkinant visus prioritetinius mūsų kariuomenės poreikius“.

Sankcijų Maskvai griežtinimas taip pat buvo susitikimo darbotvarkėje, pabrėžė jis.

A. Blinkenas ir L. Austinas nurodė, kad JAV pritarė amunicijos už 165 mln. JAV dolerius pardavimui Ukrainai ir patvirtino daugiau nei 300 mln. dolerių finansavimą užsienio kariuomenei.

V. Zelenskis pabrėžė, kad Ukraina tikisi, jog Jungtinės Valstijos užims vadovaujančią poziciją joms ir kitoms sąjungininkėms teikiant Kyjivui saugumo garantijas ateityje.

Ukrainos prezidentas taip pat pasmerkė Rusiją už jos atakas sekmadienį, ortodoksams švenčiant Velykas. Anot jos, tokie veiksmai yra „tyčinis gyvybės Ukrainoje naikinimas“.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisderybsoJAV pareigūnai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių