V. Zelenskis apie Rusijos naikintuvų numušimą: tai – vienas iš kelių į teisingą karo pabaigą

Ukrainos galimybė numušti Rusijos naikintuvus yra vienas iš kelių į teisingą karo su Rusija pabaigą.

Tai šeštadienį pareiškė Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis, praneša portalas „rbc.ua“, remdamasis valstybės vadovo kreipimusi.

„Šią savaitę mes dar kartą įrodėme, koks efektyvus mūsų oro skydo stiprinimas. Ir ne tik miestų ir kaimų apsaugai nuo Rusijos dronų ir raketų, bet ir darbui fronte“, – sakė jis.

Pasak V. Zelenskio, galimybė naikinti Rusijos lėktuvus Su-34 yra vienas iš esminių momentų siekiant užbaigti karą.

„Galimybė numušti Rusijos naikintuvus yra vienas iš kelių į šio karo pabaigą, į teisingą pabaigą. Dėkoju visiems partneriams, kurie mums jau padeda šia ginkluote ir kurie ruošiasi atitinkamiems paramos žingsniams kitais metais“, – pridūrė jis.

Gruodžio 22 d. Ukrainos oro pajėgų vadas Mykola Oleščukas pranešė, kad gynėjai šalies pietuose numušė tris Rusijos lėktuvus Su-34. Jis neatskleidė operacijos detalių, taip pat tikslios vietos.

Pasak M. Oleščuko, ant penktadienio naktį numušto drono „Shahed“ okupantai rusai buvo užrašę „Dvėskite, šunsnukiai“. Ukrainos gynėjų atsakymo nereikėjo ilgai laukti.

Ukrainos ginkluotųjų pajėgų Oro pajėgų atstovas Jurijus Ihnatas pažymėjo, kad Su-34 jau seniai nebuvo įtraukti į Rusijos nuostolių statistiką. Anot jo, šie lėktuvai yra vieni naujausių Rusijos kariuomenėje. Vieno tokio orlaivio kaina prasideda nuo 50 mln. dolerių, pridūrė pareigūnas.


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeVolodymyras ZelenskisRusijos naikintuvaiSu-34karo pabaiga

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių