V. Putinas reikalauja JAV kuo greičiau įgyvendinti savo sprendimą išvesti karius

Sirijos klausimui skirtame viršūnių susitikime Sočyje Rusijos prezidentas paragino JAV kiek įmanoma greičiau įgyvendinti savo sprendimą išvesti iš Sirijos amerikiečių karius. „Mes žinome, kad JAV prezidentas Donaldas Trumpas aktyviai dirba, kad įgyvendintų savo rinkimų pažadus“, – sakė Vladimiras Putinas. Tačiau tai JAV politikoje atsitinka retai, pridūrė jis.

V. Putinas taip kalbėjo po susitikimo su kolegomis iš Turkijos ir Irano. Pasak jo, dalinių išvedimas turėtų teigiamų padarinių ir stabilizuotų padėtį pilietinio karo šalyje. Tačiau jis kol kas nematąs to ženklų, pabrėžė Kremliaus šeimininkas.

D. Trumpas gruodį paskelbė, kad išves iš Sirijos amerikiečių dalinius, tačiau atitinkamo plano kol kas nepateikė. Karių išvedimas vertinamas prieštaringai. Pirmiausiai dėl to įspėja Vakarų šalys, nes jos baiminasi pernelyg didelės Turkijos, Irano ir Rusijos įtakos.

Rusija, kaip ir Iranas, yra svarbiausia Sirijos prezidento Basharo al Assado rėmėja. Turkija tuo tarpu remia opoziciją.

Viršūnių susitikimo pareiškime teigiama, jog trys šalys susitarė koordinuoti veiksmus, kad būtų užtikrintas saugumas ir stabilumas Sirijos šiaurės rytuose. Tikslas esą yra išlaikyti Siriją suverenia valstybe kaip visumą. Kova su terorizmu esą neturi suskaldyti šalies.



NAUJAUSI KOMENTARAI

putka debilas,

putka debilas, portretas
Tai Trampas dabar specialiai neisves,o dar atvarys.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių