V. Orbanas ir R. T. Erdoganas susitarė toliau plėsti šalių bendradarbiavimą

Vengrijos ministras pirmininkas Viktoras Orbanas pirmadienį Budapešte susitiko su Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu.

Abi šalys ketina toliau plėsti savo bendradarbiavimą ekonomikos ir energetikos tiekimo srityse, sakoma po pokalbio  paskelbtame abiejų politikų pareiškime. V. Orbanas, be to, pabrėžė pagrindinį Ankaros vaidmenį kovojant su neteisėta migracija.

Apie Švedijos stojimą į NATO užsiminta nebuvo. Vengrija ir Turkija yra paskutinės Aljanso narės, kurių parlamentarai dar neratifikavo Švedijos stojimo į NATO protokolų. Gruodžio pradžioje R. T. Erdoganas pareiškė, kad jo šalis pritars Švedijos narystei, jei JAV parduos Ankarai F-16 tipo naikintuvų.

V. Orbanas vėlgi ilgai tvirtino, kad Švedijos politikai ir žiniasklaida menkina Vengriją dėl esą nepakankamos demokratijos. Tačiau kartu Budapeštas ne kartą teigė, kad nenori būti paskutiniąja šalimi, ratifikavusia Švedijos narystę NATO.

R. T. Erdogano vienos dienos vizitas Budapešte oficialiai buvo skirtas dalyvauti Aukštosios Vengrijos ir Turkijos strateginio bendradarbiavimo tarybos posėdyje. Abu lyderiai taip pat paminėjo 100-ąsias Vengrijos ir Turkijos Respublikos diplomatinių santykių užmezgimo metines.

Vakare buvo numatytas V. Orbano ir R. T. Erdogano dalyvavimas šventiniame koncerte, kuris pradės Vengrijos ir Turkijos kultūros metus.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

greitai pamiršo

greitai pamiršo portretas
orbanas vengrų tautos istoriją.

Anonimas

Anonimas portretas
Du lapsardakus suvienijo bendra neganda. Vienam niekaip nepavyksta iškaulyti daugiau pinigų, kitam daugiau atjautos musulmoniškam reikalui.

chutin puilo

chutin puilo portretas
Turkas anksciau atrode protingesnis. Rado su kuo bendrauti.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių