Už J. Bideną balsavusių amerikiečių skaičius artėja prie 80 mln.

Kelioms JAV valstijoms vis dar skaičiuojant per JAV prezidento rinkimus atiduotus balsus, paaiškėjo, kad už demokratą Joe Bideną balsavusių amerikiečių skaičius artėja prie 80 mln., informuoja agentūra AP.

Tiesa, šiuose JAV prezidento rinkimuose balsavo rekordiškai daug amerikiečių. Suskaičiuota jau daugiau kaip 155 mln. balsalapių, o Kalifornijos ir Niujorko valstijos dar tebeskaičiuoja.

Rinkėjų aktyvumas lapkričio 3 d. vykusiuose JAV prezidento rinkimuose siekia 65 proc. Tai didžiausias rinkėjų dalyvavimas rinkimuose nuo 1908 metų.

Praėjus vos dienai po prezidento rinkimų jau buvo skelbiama, kad J. Bidenas gavo daugiau balsų nei bet kuris kitas kandidatas į JAV prezidentus ir už jį balsavo daugiau kaip 70 mln. rinkėjų. Toliau skaičiuojant balsalapius, už J. Bideną balsavusiųjų skaičius vis augo. Ankstesnis balsų rekordas priklausė buvusiam prezidentui Barackui Obamai, kuris per rinkimus 2008 metais gavo per 69,4 mln. balsų.

Dabartinis prezidentas Donaldas Trumpas taip pat pagerino daugiausiai balsų gavusio pralaimėjusio kandidato rekordą. Naujausiais duomenimis, per rinkimus šiemet jis surinko daugiau kaip 73 mln. balsų.

J. Bidenas užsitikrino daugiau nei 270 Rinkikų kolegijos balsų, būtinų pergalei rinkimuose, ir lapkričio 7 d. buvo paskelbtas rinkimų nugalėtoju. Tačiau respublikonas D. Trumpas atkakliai tvirtina apie plataus masto sukčiavimą rinkimuose ir atsisako pripažinti savo pralaimėjimą. Jo kampanija pateikė teisinius ieškinius keliose valstijose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Neringa Šarmavičiūtė, ELTA matyt net nežino,ar nenori žinoti, kad Bydenas tuoj su visa šutve sės į teisiamųjų suolą, už TĖVYNĖS IŠDAVIMĄ

Nesikuklinkit

Nesikuklinkit  portretas
demokratai.Ka jau ten 80, skelbkit 300,5.Tie 0,5 is entuziazmo prisikele is numirusiu, kad prabalsuotu uz Bidena.

ar jau visus mirusius Bideno rinkejus

ar jau visus mirusius Bideno rinkejus portretas
suskaiciavo kurie is kapiniu Pastu balsavo kad gavosi net 80 milj. ???
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių