URM: Minskas pasirengęs dialogui dėl padėties šalyje, bet be grasinimų ir kišimosi

Minskas yra pasirengęs konstruktyviam dialogui su užsienio parteriais dėl padėties Baltarusijoje, bet „be grasinimų ir kišimosi į vidaus reikalus“, per pokalbį su Italijos užsienio reikalų ministru Luigi Di Maio (Luidžiu Di Maju) pareiškė baltarusių URM vadovas Uladzimiras Makejus.

„Šalys aptarė dvišalio politinio dialogo ir bendradarbiavimo prekybinėje-ekonominėje bei humanitarinėje sferose būseną. Italų kolegos, išreiškusio susirūpinimą įvykiais Baltarusijos Respublikoje po rinkimų, prašymu, Makejus informavo apie vidaus politinę situaciją šalyje“, – trečiadienį pranešė Baltarusijos užsienio reikalų ministerija.

„Baltarusijos URM vadovas akcentavo, kad svarbu objektyviai, visapusiškai vertinti vėliausius įvykius, ir patikino, kad [Minskas] pasirengęs konstruktyviam dialogui su užsienio partneriais šia tema, be grasinimų ir kišimosi į vidaus reikalus“, – nurodė ministerija.

Jos pranešime priduriama, kad U. Makejaus ir L. Di Maio pokalbis vyko Italijos iniciatyva.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Edma

Edma portretas
,,O, o tai žemių žmonėms nereikėjo grąžinti?Kas norėjo,galėjo vėl į kolhozus burtis,nieks nedraudžia.Yra gi žū bendrovių ir pan.Kokios problemos

Fox

Fox portretas
Siuskit juos ant triju raidziu, vos nesukele pilietinio karo ir dabar matai kalbetis nori..

o

o portretas
kokio by....o su jais sneket po tokiu intrigu ir provokaciju sukirsinus tauta 1 pries kita kaip ir pas mus bet ten neisparceliavo ukiu kaip ozys?...
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių