Ukrainoje atleista visa muitinės vadovybė: I. Kolomoiskio ir A. Avakovo namuose – kratos

Ukraina trečiadienį ėmėsi griežtesnių kovos su korupcija priemonių ir atliko koordinuotas kratas rezidencijose, susijusiose su aukšto rango oligarchu ir buvusiu vidaus reikalų ministru, bei sostinėje esančiose mokesčių tarnybose, pranešė aukšto rango pareigūnas.

Be to, trečiadienį paskelbta, kad trims Ukrainos gynybos pareigūnams pareikšti įtarimai dėl pirkimų kariuomenei.

Prezidento Volodymyro Zelenskio partijos „Tautos tarnas“ („Sluha narodu“) vadovas Davydas Arachamija socialiniuose tinkluose pranešė, kad kratos atliktos buvusio vidaus reikalų ministro Arseno Avakovo namuose, taip pat – su politikais susijusio oligarcho Ihorio Kolomoiskio namuose.

Jis pridūrė, kad buvo atliktos kratos Mokesčių inspekcijos biuruose ir atleisti muitinės pareigūnai.

„Šiandien: kratos Mokesčių inspekcijoje; pranešimų apie įtarimus perdavimas Gynybos ministerijai; (...) atleidimas iš pareigų viso Muitinės tarnybos vadovaujančio personalo“, – teigė D. Arachamija.

Deputatas Jaroslavas Železniakas jam paantrino parašęs: „Taip – atleidžia vyriausiuosius muitinės pareigūnus. Kol kas jo pareigas eis vienas iš pavaduotojų.“

Vyriausybė trečiadienį atleido muitinės vadovybę – laikinąjį tarnybos vadovą Vjačeslavą Demčenką ir jo pavaduotojus Oleksandrą Šuckį bei Ruslaną Čerkaskį, praneša vietos žiniasklaida.

Parlamentaras Oleksijus Hončarenka pranešė, kad laikinai Muitinės tarnybos vadovo pareigas užims dabartinis muitinės tarybos vadovo pavaduotojas Serhijus Zviahincevas.

Valstybinis tyrimų biuras savo ruožtu pranešė pernai išaiškinęs nusikaltimų muitinėje, dėl kurių valstybė patyrė beveik 400 mln. grivinų (beveik 10 mln. eurų) nuostolių.

Praėjusią savaitę Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis atleido penkis regioninių administracijų vadovus.

Taip pat iš pareigų buvo nušalintas prezidento kanceliarijos vadovo pavaduotojas Kyrylo Tymošenka, o šias pareigas užėmė buvęs Kyjivo srities administracijos vadovas Oleksijus Kuleba.

Praėjusį mėnesį Ukrainos Generalinė prokuratūra iš pareigų atleido penkis regioninių prokuratūrų vadovus, o generalinis prokuroras Andrijus Kostinas atleido savo pavaduotoją Oleksijų Symonenką ir paskyrė naują pavaduotojų trijulę.

Be to, Ukrainos ministrų kabinetas atleido kelis Gynybos, Socialinės politikos, Bendruomenių ir teritorinės plėtros ministerijų viceministrus.

Taip pat pastaruoju metu kalbama, kad netrukus iš pareigų gali būti atleistas Luhansko srities administracijos vadovas Serhijus Haidajus, jaunimo ir sporto ministras Vadymas Hutcaitas ir strateginės pramonės ministras Pavlo Riabikinas.

Ukrainos prezidentas antradienį paskelbė, kad bus priimta daugiau sprendimų dėl pareigūnų.

„Šiuo metu yra tam tikras darbuotojų sumažėjimas...Tačiau tai nereiškia, kad jau imtasi visų būtinų veiksmų. Sprendimų bus“, – teigė V. Zelenskis.


Šiame straipsnyje: karas Ukrainojekratoskratos Ukrainojenamaibiurai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių