Ukraina teigia, kad sankcijų „Nord Stream 2“ atšaukimas būtų pergalingas Rusijai

Ukrainos prezidentas Volodymyras Zelenskis ketvirtadienį pareiškė, kad JAV sankcijų „Nord Stream 2“ dujotiekiui atšaukimas būtų pergalingas Rusijai.

„Tai bus didžiulė geopolitinė pergalė Rusijos Federacijai“, – per spaudos konferenciją teigė V. Zelenskis, JAV prezidento Joe Bideno administracijai trečiadienį paskelbus, kad atsisako sankcijų dujotiekio operatorei „Nord Stream 2 AG“.

Šalis tokiu žingsniu siekė sumažinti įtampą su Berlynu dėl 10 mlrd. eurų vertės projekto, kurį Vokietija ir kai kurios Europos šalys laiko itin svarbiu užsitikrinant ilgalaikį energijos tiekimą.

Tačiau JAV valstybės sekretorius Antony'is Blinkenas teigė, kad J. Bideno administracija „toliau priešinsis šio projekto užbaigimui“, argumentuodama, kad jis susilpnins Europos energetinį saugumą.

Rusijos kaimynės Ukraina, Lenkija ir Baltijos šalys priešinasi dujotiekio projektui, baimindamosi, kad jis padidins Maskvos politinį svertą regioninėje politikoje.

Manau, kad yra didelė rizika, jog jie (Rusija) gali daryti spaudimą Jungtinėms Valstijoms... atšaukti sankcijas „Nord Stream 2.

Ketvirtadienį kalbėdamasis su reporteriais V. Zelenskis teigė esąs sunerimęs, kad Vašingtonas gali visiškai atšaukti dujotiekiui taikomas sankcijas.

„Manau, kad yra didelė rizika, jog jie (Rusija) gali daryti spaudimą Jungtinėms Valstijoms... atšaukti sankcijas „Nord Stream 2“, – teigė V. Zelenskis.

„Tai būtų pralaimėjimas Jungtinėms Valstijoms ir Joe Bidenui asmeniškai“, – pridūrė prezidentas.

Apie JAV sankcijų „Nord Stream 2“ atšaukimą paskelbta Maskvai ir Vašingtonui mėginant sušvelninti didžiausią dvišalių santykių krizę per daugybę metų.

Trečiadienį Rusijos užsienio reikalų ministras Sergejus Lavrovas ir A. Blinkenas susitiko Reikjavike vykusio Arkties tarybos susitikimo kuluaruose. Tai buvo pirmasis abiejų diplomatijos vadovų susitikimas nuo J. Bideno kadencijos pradžios

Jie, be kita ko, aptarė Vašingtono siūlymą birželį suorganizuoti J. Bideno ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino susitikimą.

„Tai yra teigiamas signalas“, – ketvirtadienį žurnalistams sakė V. Putino atstovas spaudai Dmitrijus Peskovas, omenyje turėdamas JAV sankcijų „Nord Stream 2“ atšaukimą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žiūrim ką turim

Žiūrim   ką   turim     portretas
o turim ką turim , politikų ir kriminalinio pasaulio simbiozę , šalies ekonomika toleu greunama , dalinamasi turtas , o amerikonai įsisavina buferinę zoną , kvailio vietoje lieka eilinei piliečiai , žmonės bus priversti emigruot ,viskas kaip Lietuvoje , siekema turėti teritoriję su kuom mažeu gyventojų , kad būtų mažeu rūpesčių su vietineis čebuveis naujiesiems OKUPANTAMS , galite mane keikti bet prieš pinigus niekas neatsilaiko .

Anonimas

Anonimas portretas
Vargšas žydelis , gaila man jo, nevykėlio klouno.....

pritariu

pritariu portretas
Šiandien panaudoti jankių durex virkauja, kad pravosekų naciai nebegalės terorizuoti Rusijos ir Europos užsukinėdami - atsukinėdami dujotiekio vamzdžius :)))
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių