Ukraina dvejoja dėl dalyvavimo G20 viršūnių susitikime: priklauso nuo to, ar ten bus Rusija

Ukrainos dalyvavimas G20 viršūnių susitikime lapkritį Indonezijoje priklausys nuo karinės padėties šalyje artėjant tam laikui ir nuo to, ar dalyvaus Rusija. „Mūsų dalyvavimas priklauso nuo Rusijos Federacijos, ar ji ten bus“, – sekmadienį Kyjive sakė prezidentas Volodymyras Zelenskis, pranešė naujienų agentūra „Interfax-Ukraine“.

Viršūnių susitikimo šeimininkas Indonezijos prezidentas Joko Widodo, mėgindamas tarpininkauti Maskvai ir Kyjivui, praėjusią savaitę per vizitą Kyjive pakvietė V. Zelenskį. „Pasakiau Indonezijos prezidentui, kad esame dėkingi už kvietimą, bet turime saugumo situaciją“, – sakė V. Zelenskis ir pridūrė abejojąs, kad daugelis valstybių dalyvautų viršūnių susitikime, jei Rusija planuotų jame dalyvauti.

Pasakiau Indonezijos prezidentui, kad esame dėkingi už kvietimą, bet turime saugumo situaciją.

Jei Rusijos pajėgos vykdytų tolesnius žiaurumus prieš Ukrainos civilius gyventojus, tokius, kaip egzekucijos Kyjivo Bučos priemiestyje, Rusija turėtų tikėtis „visiškos izoliacijos“, perspėjo V. Zelenskis. Tikėtina, kad pasaulinio aprūpinimo maistu klausimas, atsižvelgiant į Rusijos karą Ukrainoje, bus labai svarbus lapkričio mėnesį Balyje vyksiančio viršūnių susitikimo darbotvarkėje.

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas jau pranešė apie savo ketinimą dalyvauti G20, tarpvyriausybinio 20-ies didžiausių pasaulio ekonomikų forumo, susitikime, tačiau kol kas neaišku, ar jis ketina dalyvauti renginyje virtualiai, ar asmeniškai.


Šiame straipsnyje: G20viršūnių susitikimaskaras UkrainojeRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių