Ugandos opozicijos lyderis B. Wine'as sako, kad į jo namus įsiveržė kariai

Ugandos opozicijos kandidatas į prezidentus Bobi Wine'as (Bobis Vainas) penktadienį pareiškė turįs „rimtų bėdų“ į jo namus patekus ir juos „užvaldžius“ kariškiams, šaliai, kur vyriausybė prieš rinkimus išjungė internetą, laukiant balsavimo rezultatų.

Tokią žinutę B. Wine'as parašė tviteryje, kiek anksčiau pareiškęs, jog ketvirtadienį įvykę rinkimai buvo suklastoti. Tuomet jis perspėjo, kad „svarstomos visos teisėtos priemonės“ rezultatams užginčyti, įskaitant taikius protestus. Opozicijos lyderis taip pat pasivadino „išrinktuoju prezidentu“.

„Nė vienas iš šių karių įsibrovėlių su mumis nekalba. Turime rimtų bėdų. Esame apgultyje“, – tviteryje parašė B. Wine'as, kuris buvo areštuotas keletą kartų per rinkimų kampaniją. Dešimtys jo bendrapartiečių buvo sulaikyti.

Šį mėnesį opozicijos lyderis paprašė Tarptautinio Baudžiamojo Teismo išnagrinėti numanomus saugumo pajėgų pažeidimus. B. Wine'as pareiškė bijantis dėl savo gyvybės.

Kariuomenės atstovė Flavia Byekwaso (Flavija Bekvaso) pareiškė, kad „tai yra netiesa. Kariškiai dislokuoti tik plačiame Magerės rajone“. Magerė yra kaimas, kur gyvena B. Wine'as. F. Byekwaso neigė, kad kariai įsiveržė į politiko namus.

Tuo metu Kampalos policijos atstovas Lukas Owoyesigire (Liukas Ovojesigirė) sakė transliuotojui „NTV Uganda“, kad trys neidentifikuoti žmonės mėgino patekti į vidų. Pareigūno teigimu, vienas iš jų buvo sulaikytas, o likę du „pasišalino“. Pats B. Wine'as nėra areštuotas, nurodė L. Owoyesigire.

Ugandos rinkimų komisija suskaičiavusi maždaug pusę balsalapių paskelbė, kad ilgametis prezidentas Yoweri Museveni (Joveris Musevenis) lenkia B. Wine'ą ir kitus kandidatus. Komisijos duomenimis, Y. Museveni surinko 62 proc. balsų, o jo pagrindinis varžovas – 29 procentus. Galutiniai rezultatai turėtų būti paskelbti šeštadienio popietę.

Anksčiau penktadienį už prezidentą perpus jaunesnis B. Wine'as – įstatymų leidėju tapusi buvusi popmuzikos žvaigždė – žurnalistams sakė: „Kad ir kas būtų skelbiama, visa tai yra visiška apgaulė.“

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Pasirodo bezdziones su kostumu dar turi namus :-)

Anonimas

Anonimas portretas
Kas cia dabar??!
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių