U. von der Leyen sako esanti už „stiprią Europą didelio nerimo ir netikrumo laikotarpiu“

  • Teksto dydis:

Europos Komisijos pirmininkė Ursula von der Leyen, siekianti europarlamentarų pritarimo antrai kadencijai šiame poste, ketvirtadienį pasisakė už „stiprią Europą didelio nerimo ir netikrumo laikotarpiu“.

„Esu įsitikinusi, kad Europa, stipri Europa, gali priimti iššūkį“, – sakė ji kalboje Europos Parlamente.

„Niekada nesutiksiu, kad demagogai ir ekstremistai griautų mūsų europietišką gyvenimo būdą, ir šiandien stoviu čia pasirengusi vadovauti kovai išvien su visomis demokratinėmis jėgomis šiuose rūmuose“, – kalbėjo ji.

U. von der Leyen taip pat pasmerkė neseniai įvykusią Vengrijos ministro pirmininko Viktoro Orbano kelionę į Maskvą aptarti, kaip užbaigti karą Ukrainoje. Ji pavadino ją „nuolaidžiavimo misija“.

„Ši vadinamoji taikos misija buvo ne kas kita kaip nuolaidžiavimo misija – tai buvo paprasčiausia nuolaidžiavimo misija“, – sakė ji Europos Parlamente, aštriai priekaištaudama V. Orbanui, kurio šalis šiuo metu rotacijos tvarka pirmininkauja blokui.

Be to, U. von der Leyen pažadėjo sustiprinti Europos Sąjungos pasienio agentūrą „Frontex“ ir patrigubinti sienos apsaugos pareigūnų skaičių, kad būtų užtikrinta bloko apsauga.

„Turime sustiprinti „Frontex“, kad ji taptų veiksmingesnė, kartu visapusiškai gerbdami pagrindines teises. Siūlysiu patrigubinti Europos sienų ir pakrančių apsaugos pareigūnų skaičių iki 30 tūkst.“, – sakė ji ES įstatymų leidėjams.

Taip pat savo kalboje ji pažadėjo iki 2040 metų 90 proc. sumažinti šiltnamio efektą sukeliančių dujų išmetimą.

Šis tikslas, kuris yra svarbus žingsnis siekiant iki 2050-ųjų pasiekti anglies dioksido neutralumo tikslą, bus įtrauktas į pasiūlymą dėl teisės akto 27 ES valstybėms narėms.

„Naujasis švarios pramonės susitarimas taip pat padės sumažinti sąskaitas už energiją“, – sakė ji EP nariams ir pridūrė, kad „didelės energijos kainos trukdo mūsų konkurencingumui“.

Strasbūre vykstančioje parlamento plenarinėje sesijoje vėliau ketvirtadienį bus sprendžiama, ar U. von der Leyen dar penkerius metus vadovaus EK.

Kad užsitikrintų mandatą, poliglotė vokietė turi surinkti bent 361 balsą 720 vietų parlamento rūmuose. Balsavimas rengiamas po praėjusį mėnesį įvykusių EP rinkimų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Flurona [TRUMP 2024]

Flurona [TRUMP 2024] portretas
Panaikint Jungtines Tautas, eurolagerį, pasaulio ekonomikos forumą ir NATO

maziau sik Briusely Lejen

maziau sik Briusely  Lejen  portretas
sumazes anglies dioksida europoje per puse... klaiki ,polYtine ,kovirialka,, sita abortu darytoja....

von der svonder liade viska dare kad europa

von der svonder liade viska dare kad europa portretas
taptu nesaugi , kriminaline banditine zona, su suveztais arabu islamistais , teroristais, iskrypeliais ,degeneratais, narkomanais ir visu rusiu padugnem is viso pasaulio siukslynu surankiojus --Dabar islenda si sudeveta vyza ir pareiskia--viska dariau kad ES butu saugi ---MANAU VISKA DARIAI RADIKALIAI ATVIRKSCIAI --KAD TIK ES pilieciams NEBUTU ABSOLIUCIAI JOKIO SAUGUMO JAUSMO LIKE
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių