Tyrimas: ketvirčiui milijono nedidelių JK įmonių gresia bankrotas

Daugiau nei ketvirčiui milijono „Brexit“ ir COVID-19 sukrėstų nedidelių Didžiosios Britanijos įmonių 2021 m. gali grėsti bankrotas, jei nesulauks papildomos valstybės pagalbos, pirmadienį parodė vieno tyrimo duomenys.

„Per ateinančius dvylika mėnesių savo įmones planuoja uždaryti rekordinis nedidelių bendrovių savininkų skaičius, o tai reiškia, kad JK gali prarasti daugiau kaip ketvirtį milijono įmonių“, – sakė JK smulkiojo verslo federacija (FSB), įvertinusi duomenis, gautus praeitą mėnesį apklausus 1 401 bendrovę.

FSB taip pat sakė, kad Didžiosios Britanijos finansinės paramos priemonės, skirtos atsakui į COVID-19 krizės sukeltas pasekmes, „atsilieka“ nuo karantino apribojimų griežtinimo.

Institucija atliktame tyrime pridūrė, kad eksportuotojai „junta nuovargį, įsigaliojant naujam ES-JK prekybos susitarimui“, sudarytam prieš Didžiosios Britanijos išstojimą iš Europos Sąjungos (ES) Bendrosios rinkos ir muitų sąjungos.

FSB pirmininkas Mike'as Cherry'is paragino JK vyriausybę įvertinti, kaip skubios paskolos galėtų padėti nedidelėms bendrovėms išgyventi.

Jis taip pat paragino įvesti „pereinamojo laikotarpio išmokas“, galinčias padėti bendrovėms susitvarkyti su neapibrėžtumu, supančiu sausio 1 d. įsigaliojusį „Brexito“ prekybos susitarimą.

„Mūsų eksportuotojai bando parodyti, ką jiems reikštų naujasis ES-JK prekybos susitarimas neturint lėšų, reikalingų prisitaikyti“, – sakė M. Cherry'is.

„Tiesioginė pagalba pereinamojo laikotarpio išmokų forma, galinti padėti jiems susitvarkyti su naujais įsipareigojimais, yra skubiai reikalinga“, – sakė jis.

„Ši vyriausybė gali apriboti nuostolius ir apsaugoti ateities verslą, tačiau tik tuo atveju, jei veiks dabar“, – pridūrė FSB pirmininkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių