TVF vadovė ragina G20 vengti „lėto augimo spąstų“

  • Teksto dydis:

Artėjant Didžiojo dvidešimtuko (G20) aukščiausiojo lygio susitikimui, Tarptautinio valiutos fondo (TVF) vadovė ketvirtadienį paragino pasaulio lyderius imtis ryžtingų veiksmų pasaulio ekonomikai atgaivinti.

Christine Lagarde (Kristin Lagard) pareiškė, kad pasaulio ekonomikos metinis augimo tempas jau penkerius metus laikosi žemiau 3,7 proc. vidurkio, kuris vyravo 1990–2007 metų laikotarpiu.

„Nuo 10-ojo dešimtmečio pradžios ... tokio silpno pasaulio ekonomikos augimo ir tokį ilgą laiką dar nėra buvę“, – pareiškė Fondo vadovė.

G20 ekonominis forumas vyks Kinijoje nuo šio sekmadienio.

Pasak Ch. Lagarde, pasaulio ūkiams gresia lėtas ilgalaikis augimas, dėl kurio didės nelygybė ir atsiras politinių paskatų populizmui bei protekcionizmui.

Tačiau analitikai sako, kad proveržių G20 aukščiausiojo lygio susitikime neverta tikėtis, nes šiuo metu nėra jokios krizės, kuri galėtų paskatinti vyriausybes imtis veiksmų.

Tuo tarpu Ch. Lagarde teigia, kad pasauliui gresia „lėto augimo spąstai“ – didelės skolos, silpna paklausa, mažėjanti darbo jėga ir prastėjantys darbo įgūdžiai, silpstančios paskatos investuoti ir lėtėjantis darbo našumo augimas.


Šiame straipsnyje: TVFChristine LagardeG20

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ot

Ot portretas
Tą TVF seniausiai reikėjo išvaikyti, nes ne tik nepadėjo išvengti nė vienos krizės, bet dar ir atvirkščiai - kur tik TVF su savo pamokslais pasisuka, ten krizė po krizės.

Tikrai

Tikrai portretas
ir kiek gi reikia vis tą ekonomiką auginti, gal reikėtų kaip tik mažinti vartojimą, kol dar visos gamtos nesuniokojom.

AAAA

AAAA portretas
Na, augsim, augsim, kol nieko nedarydami sulauksime klimato katastrofos:(
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių