Turkijos pajėgos traukiasi iš stebėjimo posto Sirijoje: taip susitarė su Rusija

Turkijos pajėgos pradėjo atsitraukimą iš svarbaus stebėjimo posto Sirijos Hamas provincijoje, antradienį pranešė stebėsenos grupė bei aktyvistai.

„Nuo antradienio ryto Turkijos pajėgos pradėjo atsitraukimą iš didžiausio stebėjimo posto Morke, kaimiškoje Hamos vietovėje, tai vienas iš dešimčių Šiaurės vakarų Sirijoje nuo 2018 m. įtvirtintų stebėsenos postų, teigė Jungtinėje Karalystėje įsikūrusios organizacijos „Syrian Observatory for Human Rights“ (SOHR) vadovas Ramis Abdelis Rahmanas.

„8 iš 12 Turkijos pagrindinių stebėjimo postų šiuo metu yra Sirijos režimo kontroliuojamose teritorijose“, – teigė jis.

Morką kontroliuoja Sirijos režimas.

R. A. Rahmanas teigė, kad Turkija iš posto pasitraukia pagal kovo mėnesį su Rusija suderėtą paliaubų susitarimą, kuriuo buvo nutraukti Maskvos remiamo Sirijos režimo ir Turkijos pusėje kovojančių sukilėlių susirėmimai.

Aktyvistai pranešė, kad Turkijos pajėgos pasitrauks ir iš Hamos provincijoje esančios Shir Magharo teritorijos, taip pat iš karinio posto į rytus nuo Sarakebo miesto Idlibo kaimiškoje vietovėje.

Manoma, kad per ateinančias savaites Turkija paliks postus ir Alepo kaimiškose vietovėse bei rytinėse ir pietrytinėse Idlibo kaimiškose vietovėse. Aktyvistai pabrėžė, kad Turkija tvirtina postus į pietus nuo Idlibo miesto.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių