Turkija sulaikė žuvusio „Islamo valstybės“ lyderio seserį

Turkijos pajėgos sulaikė vyresniąją susisprogdinusio „Islamo valstybės“ (ISIS) lyderio Abu Bakro al-Baghdadi seserį, teigia aukštas turkų pareigūnas.

Pareigūno teigimu, 65-erių Rasmiya Awad buvo sulaikyta pirmadienį, turkų specialiųjų pajėgų operacijos metu Azaze, Sirijos šiaurėje vakaruose. Su situacija susipažinęs pareigūnas sulaikytą ISIS vadeivos seserį vadino „žvalgybos aukso puodu“, praneša „Deutsche Welle“.

„Tai, ką ji žino apie ISIS, gali padėti mums gerokai labiau suprasti šią grupuotę ir padėti pagauti daugiau blogų vyrukų“, – teigė pareigūnas.

Azazas yra miestas Sirijos regione, kurį administruoja Turkija ir jai ištikimi sąjungininkai Sirijoje.

R. Awad buvo sulaikyta kartu su savo vyru, penkiais jų vaikais ir marčia. Suaugusieji šiuo metu yra tardomi, tvirtino pareigūnas.

Savo ruožtu Turkijos prezidento Recepo Tayyipo Erdogano atstovas spaudai Fahrettinas Altunas pabrėžė, kad moters sulaikymas rodo Turkijos ryžtą kovoti su ISIS.

„A. B. al-Baghdadi sesers areštas yra dar vienas sėkmingų mūsų antiterorizmo operacijų pavyzdys“, – tviteryje rašė F. Altunas.

„Pastaruoju metu pasirodė daug tamsios propagandos apie Turkiją, siekiant sukelti abejones dėl mūsų ryžto kovoti su „Daesh“, – rašė jis, pavartodamas kitą ISIS pavadinimą. – Negalima abejoti tvirtu su ir panašiai mąstančių partnerių bendradarbiavimu kovoje su terorizmu.“

Apie ISIS lyderio seserį beveik nieko nežinoma. A. B. al-Baghdadi buvo itin artimas vienam iš savo brolių, žinomam Abu Hamzos vardu.

A. B. al-Baghdadi susiprogdino per JAV specialiųjų pajėgų operaciją Sirijos Idlibo provincijoje. Ši operacija sudavė stiprų smūgį džihadistų grupuotei, per pastaruosius metus praradusiai visą kontroliuotą teritoriją Sirijoje ir Irake.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių