Tbilisis: NATO pratybos Gruzijoje nenukreiptos prieš Rusiją

  • Teksto dydis:

Gruzijoje pirmadienį prasidėjusios NATO pratybos „NATO-GEO EXERCISE 2019“ nenukreiptos prieš Rusiją, pareiškė gruzinų gynybos ministras Levanas Izorija.

„Šie mokymai nekelia grėsmės Rusijai... Pačios NATO tikslai yra visiškai gynybinio pobūdžio, tad šių pratybų scenarijus jokiu būdu nenukreiptas prieš Rusijos grėsmę“, – interviu televizijai „Imedi“ sakė L. Izorija.

Iki kovo 29 dienos vyksiančiose pratybose dalyvauja 24 NATO valstybių ir partnerių kariai.

Ministro teigimu, per šiuos manevrus mokomasi veiksmingiau kontroliuoti Aljanso pajėgas, derinti jų veiksmus.

L. Izorija taip pat nepagrįstu pavadino Rusijos išreikštą susirūpinimą dėl pratybų.

Anot jo, Tbilisio bendradarbiavimas su NATO yra „Gruzijos suvereni teisė“, ir „nė viena šalis neturi teisės už mus spręsti, į kokią politinę ar karinę organizaciją norime įstoti“.

L. Izorija pareiškė, kad NATO narystės siekis yra „gruzinų tautos tvirta valia“.

„Mums NATO yra piliečių vystymosi saugioje aplinkoje – taigi, ir šalies gerovės – garantija. Mūsų gynybos ir NATO politika nenukreipta prieš kitas šalis. Tai gynybinė organizacija“, – teigė ministras.

Jis nurodė, kad į Gruziją artimiausiu metu atvyks NATO generalinis sekretorius Jensas Stoltenbergas susipažinti su pratybų eiga. Šalyje taip pat lankysis NATO Karinio komiteto nariai, rengiantys plenarinį posėdį.

Kiek anksčiau Gruzijos gynybos ministerija informavo, jog pratybose „NATO-GEO EXERCISE 2019“ dalyvaus per 350 NATO kariškių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

LKL

LKL portretas
Pagal to tvarto gyvetojo nuomonę ruskiam prie NATO sienų galima grūsti savo kariuomenę ir karinę techniką o tipo NATO negali prie ruskių sienos net nusibezdėti iš karto ruskiai ir jų kolaborantai pradeda triesti į kelnes.

...

... portretas
O juk buvo džentelmeniškai sutarta kad NATO link Rusijos nesiplės... ar jankiams toks žodis ką nors reiškia?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių