Tarp naujų JAV sankcijų Rusijai taikinių – FSB vadovas

Jungtinės Valstijos antradienį paskelbė sankcijas Rusijos federalinės saugumo tarnybos (FSB) direktoriui, pripažinusios, kad jis atsakingas už iškilaus Kremliaus kritiko Aleksejaus Navalno beveik mirtiną apnuodijimą nervus paralyžiuojančia medžiaga..

Iždo departamentas nurodė, kad FSB direktoriaus Aleksandro Bortnikovo, nuo 2008 metų vadovaujančio šiai agentūrai, sovietinės KGB įpėdinei, JAV jurisdikcijoje esantis turtas bus įšaldytas, o bet kokie JAV subjektai, palaikantys su verslo ryšius su šiuo pareigūnu, galėtų būti traukiami atsakomybėn.

JAV paskelbė sankcijas iš viso septyniems žmonėms, koordinuodamos veiksmus su panašų žingsnį atlikusia Europos Sąjunga.

ES sankcijos A. Bortnikovui dėl A. Navalno apnuodijimo buvo paskelbtos dar spalį.

Tarp kitų JAV sankcijų taikinių yra Federalinės bausmių vykdymo tarnybos (FSIN) direktorius Aleksandras Kalašnikovas. Pastarajam antradienį sankcijas paskelbė ir Europos Sąjunga.

Iždo departamentas taip pat nurodė, kad į subjektų, kuriems taikomos sankcijos, sąrašą taip pat buvo įtraukti trys Rusijos institutai – Gynybos ministerijai pavaldūs 27-asis mokslo centras ir 33-iasis centrinis mokslo tyrimų ir bandymų institutas, taip pat Valstybinis organinės chemijos ir technologijų tyrimų institutas.

Pranešime sakoma, kad šios įstaigos „dalyvavo arba bandė dalyvauti veiksmuose arba sandoriuose, skatinusiuose masinio naikinimo ginklų arba jų paskleidimo priemonių platinimą, arba sukėlė tokio skatinimo riziką“.

„JAV vyriausybė pasinaudojo savo galiomis pasiųsti aiškų signalą, kad Rusijos cheminių ginklų naudojimas ir žmogaus teisių pažeidinėjimas sukels sunkių pasekmių“, – sakoma valstybės sekretoriaus Antony Blinkeno (Entonio Blinkeno) pareiškime.

„Bet koks cheminių ginklų naudojimas nepriimtinas ir prieštarauja tarptautinėms normoms“, – pridūrė jis.

44 metų A. Navalnas buvo suimtas sausį, vos grįžęs į Maskvą iš Vokietijos, kur kelis mėnesius gydėsi dėl apnuodijimo nervus paralyžiuojančia medžiaga „Novičiok“, anot opozicionieriaus, įvykdytą Rusijos prezidento Vladimiro Putino įsakymu. Tačiau Kremlius neigia kaip nors susijęs su tuo incidentu.

Teisėsaugai sulaikius į Maskvą sausio viduryje vos sugrįžusį opozicionierių, šalyje nusirito masinių protestų banga.

Vakarų šalių lyderiai pasmerkė jo sulaikymą ir paragino nedelsiant jį išlaisvinti.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

VISOS AMERIKOS SANKCIJOS RUSIJAI - UODO ZYZYMAS

VISOS AMERIKOS SANKCIJOS RUSIJAI - UODO ZYZYMAS portretas
Tos sankcijos daugiausiai, kitu lazdos galu, muša Europą. Niekas nekaltas, kad pati Europa (ne visi) palindo po JAV teroristų padu. Liūdna, kad kai kas dar nepraregėjo. Banditinė Amerika dar niekam nieko nedavė, neapgynė ir neapgins, jeigu neturės naudos SAU. Įdomiausiai, kad jie to net neslepia. Matomai Europa dar neišmoko gyventi oriai, nuo nieko nepriklausomai...

reiktų sankcijas paskelbti

reiktų sankcijas paskelbti portretas
ir rusų fsb filialui Lietuvoje taip vadinamam vsd.taip pat rusų gru filialui Lietuvoje -socialdemokratų partijai.kaip sėkmingai socialdemokratas linkevičius ivykdė kremliaus planą parklupdyti lukošenką ant kelių prieš putiną ir atkirsti baltarusiją nuo vakarų.linkevičius uždirbo rusijos didvyrio vardą su aukso žvaigžde.kad Lietuva neteko kroviniu klaipėdai,tai smulkmena.

topas

topas portretas
Beveik mirtinas nunodijamas.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių