Talino merui bus siekiama pareikšti nepasitikėjimą dėl išvykos į Sočio olimpiadą

Estijoje antradienį įvyks neeilinis Talino miesto susirinkimo posėdis, kuriame bus sprendžiamas klausimas dėl nepasitikėjimo pareiškimo sostinės merui Edgarui Savisaarui (Edgarui Savisarui).

Balsavimą inicijavo sostinės taryboje opozicijoje esanti Reformų partija, kurią taip pat parėmė kitos dvi Talino opozicinės jėgos - Estijos socialdemokratų partija bei Tėvynės ir „Res Publica“ sąjunga (IRL).

Oficialia priežastimi inicijuoti balsavimą dėl nepasitikėjimo meru tapo E.Savisaaro išvyka į Sočį, kur vyko žiemos olimpinės žaidynės.

Opozicijos nuomone, mero vizitas buvo privatus, todėl jis turi sugrąžinti į miesto biudžetą 2 384 eurus.

E.Savisaarui taip pat priekaištaujama už tai, kad jis padovanojo „Rusijos geležinkelių“ vadovui Vladimirui Jakuninui estų olimpiečių striukę ir mainais gavo striukę su „Rusijos geležinkelių“ emblema.

Kaip pareiškė opozicinės Estijos socialdemokratų partijos frakcijos Talino miesto susirinkime pirmininkas Lauri Laatsas (Lauris Latsas), „socialdemokratų nuomone, merui galima kad ir kiekvieną mėnesį dovanoti po naują striukę, jei miestiečiams bus garantuotos visos būtinos paslaugos“.

Opozicija tvirtina, kad miestas skiria per mažai lėšų švietimui ir ikimokyklinėms ugdymo įstaigoms, Talino gatvių būklė prasta, o pats meras elgiasi kaip autoritarinis vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių