Taivanas: jei Kinija puls, kovosime iki galo

Didėjant Kinijos kariniam buvimui netoli Taivano, vyriausybė Taipėjuje yra tvirtai nusprendusi puolimo atveju gintis iki galo, rašo agentūra „Reuters“.

„Mes kariausime, jei turėsime kariauti. Ir jei turėsime gintis iki paskutinės akimirkos, ginsimės iki paskutinės akimirkos“, – trečiadienį žurnalistams sakė užsienio reikalų ministras Josephas Wu. Jo vertinimu, JAV „neabejotinai“ mato, jog yra pavojus, kad Kinija pradės Taivano puolimą.

Taivano gynybos ministerija paskelbė apie aštuonių dienų kompiuterines pratybas, per kurias dar šį mėnesį bus simuliuojamas Kinijos vykdomas puolimas.

Kinija reiškia pretenzijas į Taivaną kaip į savo teritoriją. Savaitės pradžioje Pekinas pareiškė, kad lėktuvnešių grupė netoli Taivano vykdo įprastas pratybas. Kur tiksliai šiuo metu yra laivai, nežinoma.

Vašingtonas, kuris, be kita ko, karinėmis priemonėmis remia Taivano vyriausybę, į Pietų Kinijos jūrą nusiuntė lėktuvnešių formuotę.


Šiame straipsnyje: Josephas WuTaivanasKinija

NAUJAUSI KOMENTARAI

ogi

ogi portretas
kinai mato kad bidonas uzimtas haholais kaip ir rusai su batka tai niekas nesutrukdys invazijai ta daro ir zydai su palestyna?...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių