Taip ir neatėjusi audra nusiaubė kaimynines šalis: krito stalo teniso kamuoliukų dydžio kruša

  • Teksto dydis:

Meteorologai stebisi – prognozuota audra aplenkė Lietuvą. Viskas, kas buvo žadėta mūsų šaliai „nuplaukė“ į Lenkiją, Baltarusiją ir Rusiją.

Socialiniuose tinkluose Lenkijos gyventojai dalijosi stiprios audros vaizdais. Juose matyti, kaip stiprus vėjas laužia medžius, žaibuoja, krenta stambūs krušos ledėkai.

Lenkijos žiniasklaida „Polskie Radio“ pranešė, kad stiprūs vėjai ir perkūnija apėmė centrines ir pietines šalies provincijas bei regioną vakaruose.

Perkūniją lydėjo labai gūsingas vėjas ir gausus lietus. Pranešama, kad iš dangaus krito stalo teniso kamuoliukų dydžio kruša.

Portalas „Onet Wiadomości“ skelbė, kad šimtai ugniagesiai iš užlietų rūsių išpumpavo vandenį, šalino nuvirtusius medžius nuo kelių ir geležinkelio bėgių.

 

 

Taip pat pranešta apie daug apgadintų stogų, nulaužtų medžių, pažeistos aukštos įtampos linijos.

Tokių vaizdų išvengė Lietuva.

„Orai ir klimatas Lietuvoje“ skelbė, kad tai buvo vos trečias kartas per daugiau nei 20 metų, kai ESTOFEX duoda net trečią audrų lygį ir net antras kartas, kai tokio aukšto lygio suteikimas Lietuvai rimtų audrų neatneša.

„Išties labai keista situacija. Nutiko taip, kaip mažiausiai buvo tikimąsi. Bet viskas gerai, nes niekas nenori išdaužytų langų ar krušos apdaužyto automobilio, namo stogo. Visi buvo perspėti, nes tokia yra meteorologų pareiga – jei yra ženklai dėl realios grėsmės, tada apie ją reikia informuoti net jeigu beveik nieko galop nenutinka. Didžiausia žala dėl šios nepasitvirtinusios prognozės buvo padaryta žmonių protams, nes kai vėl susidarys labai pavojingos atmosferos sąlygos ir bus vėl bandoma visus perspėti, dažnas paprasčiausiai nepatikės. Ir jei galop ta audra bus baisi, teks dar kartą nusivilti, tik jau patiriant nuostolių (nes nekreipei dėmesio ir nepasiruošei)“, – rašoma feisbuke.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Lietuvos hidrometeorologijos tarnyba tvirtina, kad šios dienos situaciją mūsų šalies (ir ne tik) atmosferos specialistai turės detaliau patyrinėti, kad tokių situacijų kuo mažiau pasikartotų.

Ketvirtadienio dieną bus nepastoviai debesuota. Kai kur trumpas lietus. Vėjas vakarų, šiaurės vakarų, pajūryje pereinantis į pietvakarių, 8–13 m/s. Aukščiausia temperatūra 19–24 laipsniai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Viena

Viena portretas
paguoda po stresinių prognozių - audra Lietuvą aplenkė.

anonimas-

anonimas- portretas
visiškai apsikakojo sinoptikai )

Jooo

Jooo portretas
Kas is ju perka paslaugas? Sitie tariami “sinoptikai” perpardavineja kitu darbus, kurie naudoja superkompiuterius. Nenuostabu, kad nesugeba atspeti, nes neturi tiksliu duomenu.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių