Švedija tikisi greitai išspręsti ginčą su Turkija dėl narystės NATO

Švedijos vyriausybės vadovė Magdalena Andersson tikisi, kad Turkija jau greitai atsisakys savo blokados dėl Švedijos ir Suomijos narystės NATO.

„Aš labai viliuosi, kad šis dialogas artimoje ateityje, geriausiai – dar prieš viršūnių susitikimą, bus sėkmingai baigtas“, – sakė ji pirmadienį Briuselyje susitikimo su NATO generaliniu sekretoriumi Jensu Stoltenbergu kuluaruose. Tada iš karto galėtų prasidėti Švedijos ir Suomijos stojimo procesas. 30 NATO šalių vadovai antradienį Madride rinksis į kelių dienų viršūnių susitikimą.

Antradienį susitikimo kuluaruose bus dar kartą mėginama įveikti Turkijos blokadą. J. Stoltenbergas tuo tikslu Madride susitiks su M. Andersson, Suomijos prezidentu Sauliu Niinistö ir Turkijos prezidentu Recepu Tayyipu Erdoganu. J. Stoltenbergas pirmadienį sakė, jog tikslas, žinoma, kad yra pasiekti pažangos. „Tačiau aš nieko nežadėsiu“, – pridūrė jis.

Švedija ir Suomija jau gegužės viduryje pateikė paraiškas prisijungti prie NATO. Tačiau Turkija iki šiol blokuoja priėmimo procesą. Ankara savo blokadą argumentuoja tuo, kad abi šalys remia „teroristines organizacijas“, pavyzdžiui, uždraustą kurdų darbininkų partiją PKK ir Sirijos kurdų kovotojus YPG. Abi šalys tai neigia.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

peiks

peiks portretas
O gal ir susitars. Tie kurdų ir kitų pakraščių migrantai yra neblogai įkyrėję ir švedams, ir suomiams. Daugelis jau pamatė, kad "kiek vilką bešertum, vistiek į mišką žiūri". Negana to, jie kartais ir pašaudo, ir pasprogdina ką nors, ne kur nors Turkijoje, o čia pat, juos maloniai priėmusioje šalyje. Tai kai kelis aktyviausius atiduos turkams supartalinti, kiti patys išbėgios, ir problemos nebeliks. Tiktai kaip tai patiks ivanams, va čia tai klausimas su aiškiu atsakymu, kai Baltijos jūra taps vidiniu NATO ežeru?

skiep

skiep portretas
Turkija neatsisakys,nes susitare su Rusija,del to putin taip ramiai pasake,kad jiems vienodai rodo ta Svedijos naryste.Svedai panaikins viena priezasti,turkai suras kita priezasti ir taip uzsites metu metus.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių