Spauda: antikremliškas judėjimas skelbia verbuojantis tūkstančius žmonių pulti Maskvą

  • Teksto dydis:

Antikremliško judėjimo „Legion „Svoboda Rossii“ („Legionas „Rusijos laisvė“) savanoriai verbuoja tūkstančius rusų puolimui prieš Maskvą, pranešė naujienų agentūra „Unian“, remdamasi britų dienraščiu „The Times“.

Legiono vado, naudojančio Cezario šaukinį, teigimu, prie partizanų, anksčiau šį mėnesį iš Ukrainos puolusių Kremliaus pajėgas Rusijos Belgorodo srityje, nori prisidėti tūkstančiai žmonių.

Jis taip pat sakė, jog partizanai tęs reidus pasienyje, kol jų pajėgos bus pakankamai didelės, kad galėtų pulti Maskvą.

„Turime didelių pajėgumų. Turime minosvaidžių, šarvuočių, raketų „Stinger“, nešiojamų prieštankinių sistemų ir labai veiksmingą žvalgybos dronų padalinį“, – sakė Cezaris.

Jis teigė, kad dabar legione yra nuo 500 iki 1000 kovotojų.

„Mes nesame nusikaltėliai ir nesame privati karinė bendrovė, kaip „Wagner“. Visi esame Rusijos Federacijos piliečiai. Kai kurie iš mūsų anksčiau tarnavo Ukrainos ginkluotosiose pajėgose“, – sakė legiono vadas.

Jis teigė, kad pagrindinis legiono tikslas – ginti Ukrainą, išlaisvinti jos teritorijas ir nuversti Vladimiro Putino režimą.

Gegužės 22 dieną „Russkij dobrovolčeskij korpus“ („Rusijos savanorių korpusas“, RDK) ir „Legion „Svoboda Rossii“ kovotojai pirmą kartą kirto sieną su Rusija ir įžengė į Belgorodo srities Graivorono rajoną.

Savo kreipimuose kovotojai aiškino, kad nori sukurti demilitarizuotą zoną tarp šalių ir parodyti tautiečiams kovą prieš V. Putino režimą.

Vėliau legionas paskelbė, kad Rusijos pasienio regionų demilitarizacija tik prasideda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kokie

Kokie portretas
Šlykštūs sutvėrimai.

Dar

Dar  portretas
Per paskutinius 200 metų karo nelaimėjo nė viens šalis, kuri jį pradėjo. Agresorius pralaimi.

Rusijos niekas nepuola

Rusijos niekas nepuola portretas
Niekam jos nereikia. Rusija išeis iš Ukrainos kaip išėjo iš Afganistano. Nes didelė dalis Rusijos praeities karinių pergalių buvo ne be ukrainiečių indėlio. O rusų, kurie su baltai mėlyna vėliava žada kurti naują Rusiją, Putinas labai bijo. Buvo suimta moteris už nedidelį lipduką tokių spalvų. Daug rusų prie jų nesidės, jie tiesiog laukia, kad juos ukrainiečiai išvaduotų Koks džiūgavimas buvo, kai dronai krito už kelių km nuo Putino vilos, Šoigu namelių. Net Solovjovas rėkė, kad ir turtingi yra rusai ir žmonės. Reikia vienybės, o ne džiūgauti.
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių