Slovakijos ir Lenkijos parlamentai nukentėjo nuo kibernetinių atakų

Nuo kibernetinių atakų ketvirtadienį nukentėjo Slovakijos ir Lenkijos parlamentai; dėl to sutriko Slovakijos įstatymų leidžiamojo organo balsavimo sistema, pranešė abiejų šalių institucijos.

„Ataka buvo daugiakryptė, taip pat ir iš Rusijos Federacijos vidaus“, – sakoma Lenkijos Senato pareiškime.

Lenkijos Senato pirmininkas Tomaszas Grodzkis (Tomašas Grodzkis) sakė, kad tai gali būti susiję su trečiadienį vykusiu Senato balsavimu dėl rezoliucijos, kuria Rusija pripažįstama teroristiniu režimu.

Slovakijos parlamento pirmininko pavaduotojas Gaboras Grendelis naujienų agentūrai AFP sakė, kad „buvo paralyžiuotas visas parlamento kompiuterių tinklas“.

„Apie 11 val. (vietos, 12 val. Lietuvos laiku) ruošėmės balsuoti, bet mūsų administracinio skyriaus vadovas pranešė, kad buvo įvykdyta kibernetinė ataka prieš parlamento IT sistemą“, – nurodė jis.

„Todėl parlamento posėdis buvo sutrikdytas“, – pridūrė jis.

Pasak įstatymų leidėjo, sutriko visų kompiuterių veikla ir telefono linijos, todėl įstatymų leidėjai negalėjo balsuoti dėl kelių įstatymų projektų.

„Mes nenustatėme šios problemos šaltinio, ją sprendžia mūsų technikai“, – sakė Slovakijos parlamento pirmininkas Borisas Kollaras (Borisas Kolaras).

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių