Skandalinga tragikomedija: tiesdami medinį taką iškirto visą mišką

  • Teksto dydis:

Meras Mihaly Filemon savo kaimo tipo gyvenvietę Vengrijoje skandalingai išgarsino visoje Europoje – išsikovojo 60 mln. eurų forintų ES lėšų (apie 165 tūkst. eurų) pėsčiųjų takui tiesti, praneša LNK.

Medinis takas nusidriekė, bet keisčiausia – per statybas iškirstas visas miškas. Todėl 50 metrų medinė konstrukcija stovi plynėje. Kerinčio grožio miško – nė kvapo. Nors pernai medžiai dar buvo, rodo ir palydovinės nuotraukos.

„To tako visiškai nereikėjo, kur tai matyta – statyti kirtavietėje! Tai pavyzdys, kaip iššvaistytos europinės lėšos duodamos Vengrijai, o juk galėjome panaudoti kitkam“, – sakė Hadhazy Akos.

Statinys iš pušies – neprižiūrimas, ant laiptų atsiradę įtrūkimų, pakopos – nestabilios, žengus žingsnį – linksta. Šalia buvo pastatyti ir du poilsio paviljonai – vėjas nuplėšė dalį stogo.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Mūsų pirmas įspūdis – statinys gana sunykęs. Mediniai paviršiai neapdirbti, visur kyšo varžtai“, – pastebėjo žurnalistė.

Beje, ES lėšos išplautos paties politiko sklype. Kaip rodo nuosavybės dokumentai, sklypas, kur įrengtas pėsčiųjų takas, taip pat priklauso merui. Jis pats savo klaidų nemato. Esą miškas išdygo kur nereikėjo.

„Finansavimą gavome 2022-aisiais. Nuo tada šis miškas užaugo ir miškininkystėje yra toks dalykas, vadinamas verslo planu. Medžiai per tą laiką subrendo kirsti. Vadinasi, kai miškas subrendęs, jį reikia iškirsti ir atnaujinti“, – tikino meras.

Pasak vengrų nevyriausybinės organizacijos, panašu, kad ES lėšos – išplautos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIRDAS.

ALGIRDAS. portretas
Vyti velniop tą Vengriją iš ES IR NATO , TIK VIENOS BĖDOS PER JUOS .

beraščiai

beraščiai portretas
"išsikovojo 60 mln. eurų forintų ES lėšų"

Laimė iš Lietuvos

Laimė iš Lietuvos portretas
Kad jau baigiasi ES pinigai. Tuoj gerai gyvensime. Kaip prie Smetonos. Geroves valstybė.
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių