Šiaurės Korėjai uždarius sieną su Kinija, maisto prekės pabrango kelis kartus

Palyginti su praėjusių metų pabaiga cukraus ir kai kurių kitų maisto prekių kainos Šiaurės Korėjoje padidėjo mažiausiai keturis kartus, kai šalis uždarė sieną su Kinija, kad užkirstų kelią koronaviruso plitimui.

Tai trečiadienį pranešė Japonijos laikraštis „Asahi“, remdamasis duomenimis, kuriuos pateikė Pietų Korėjos žvalgyba, reguliariai stebinti kainas turgavietėse, kur KLDR gyventojai dažniausiai perka maistą.

Taip pat smarkiai pabrango aliejus, kuris, kaip ir cukrus, patenka į Šiaurės Korėją daugiausia iš Kinijos. Kai kuriais atvejais kainos išaugo beveik 10 kartų.

Saugodama šalį nuo infekcijos, Šiaurės Korėjos valdžia nuo sausio pabaigos ėmėsi griežtų priemonių, taip pat uždarė sienas. Lapkričio pradžioje Pietų Korėjos naujienų agentūra „Yonhap“ informavo, jog Šiaurės Korėjos valdžia netgi davė nurodymą padėti minų prie sienos su Kinija, kad į šalį nelegaliai nepatektų žmonės, kurie gali būti užsikrėtę koronavirusu.

Praėjusiais metais Kinijai teko 95,4 proc. Šiaurės Korėjos užsienio prekybos apimties. Bet, Seulo duomenimis, nuo šių metų sausio iki rugpjūčio dvišalė prekių apyvarta dėl karantino priemonių sumažėjo 70 proc. palyginti su tuo pačiu praėjusių metų laikotarpiu.

Pchenjanas teigia, kad Šiaurės Korėjoje iki šiol neužfiksuota koronaviruso atvejų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Vaje vaje, komunistai kalti, rusai ir Putinas...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių