Šiaurės Korėja rengiasi partijos suvažiavimui

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja ketvirtadienį rengėsi pradėti svarbiausią valdančiosios partijos susirinkimą per beveik 40 metų, neslūgstant susirūpinimui dėl galimo branduolinio bandymo, nors nėra jokių aiškių ženklų, kad jis greitu laiku bus įvykdytas.

Tikimasi, kad lyderis Kim Jong-Unas (Kim Čen Unas) penktadienį atidarydamas Korėjos darbo partijos suvažiavimą pasakys pagrindinę jo kalbą, kuri bus atidžiai studijuojama stengiantis įžvelgti ženklus dėl galimų reikšmingų politikos ar valdančiojo elito kadrų pasikeitimų.

Suvažiavimas taip pat išrinks naują centro komitetą, kuris savo ruožtu renka partijos politinį biurą.

33 metų Kim Jong-Unas dar net nebuvo gimęs, kai praėjusį kartą, 1980 metais, buvo surengtas partijos suvažiavimas, paskyręs jo tėvą Kim Jong-Ilą (Kim Čen Irą) jo senelio ir Šiaurės Korėjos įkūrėjo Kim Il-Sungo (Kim Ir Seno) įpėdiniu.

Nors renginio darbotvarkė ir net trukmė vis dar nėra žinomos, pagrindinis jo tikslas, daugelio nuomone, yra Kim Jong-Uno, kaip aukščiausiojo lyderio ir teisėto Kim dinastijos valdžios paveldėtojo, statuso įtvirtinimas.

Taip pat tikimasi, kad suvažiavimas kaip partijos doktriną patvirtins Kim Jong-Uno politiką drauge su ekonomine plėtra siekti branduolinių ginklų.

Nuo to laiko, kai Kim Jong-Unas 2011 metų pabaigoje, mirus tėvui, perėmė valdžią, Šiaurės Korėja įvykdė du branduolinius bandymus ir du sėkmingus kosmoso raketų paleidimus, kurie buvo laikomi užmaskuotais balistinių raketų bandymais.

Daug kas spėjo, kad prieš partijos suvažiavimą bus įvykdytas dar vienas branduolinis bandymas, pademonstruojant jėgą ir sudarant sąlygas Kim Jong-Unui savo kalboje deklaruoti tikrą branduolinės galios statusą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių