Šiaurės Korėja paleido dar dvi trumpojo nuotolio raketas

  • Teksto dydis:

Šiaurės Korėja šeštadienio rytą paleido dar dvi, manoma, trumpojo nuotolio raketas, pranešė Pietų Korėjos karinių pajėgų atstovai.

Tai jau septintasis raketų bandymas po to, kai liepos pabaigoje Šiaurės Korėja nutraukė 17 mėnesių laikotarpį be raketinių bandymų.
 
Pchenjanas pakartotinai pareiškė pyktį dėl vykstančių JAV–Pietų Korėjos karinių pratybų ir teigė, kad raketų bandymai yra atsakas į jas. Nors šios karinės pratybos ir praeityje sukeldavo įtampų, JAV–Pietų Korėjos mokymai jau buvo baigti praėjusią savaitę. Šeštadienį Pietų Korėjos atstovai pabrėžė, kad pastarasis raketų paleidimas, įvykdytas pratyboms jau pasibaigus, sukėlė „didžiulį susirūpinimą“.
 
Karinės pajėgos informavo, kad raketos buvo paleistos 6 val. 45 min. ir 7 val. 2 min. (45 min. po vidurnakčio ir 1 val. 2 min. Lietuvos laiku) iš rytuose esančio Sandoko miesto Pietų Hamgiongo provincijoje. Atstovai teigė, kad raketos nuskrido maždaug 380 km, prieš nukrisdamos į Japonijos jūrą jos pasiekė 97 km aukštį.
 
„Mūsų karinės pajėgos atidžiai prižiūri situaciją ir būdrauja dėl galimų tolimesnių raketų paleidimų – esame parengties pozicijoje“, – pareiškime teigė Pietų Korėjos Jungtiniai štabų vadai.
 
Japonijos gynybos ministras Takeshis Iwayas patvirtino, kad raketos nepasiekė Japonijos teritorinių vandenų. Vis dėlto, šį paleidimą jis pavadino aiškiu Jungtinių Tautų principų, kurie neleidžia Šiaurės Korėjai leisti trumpojo, vidutinio ir ilgojo nuotolio raketų, pažeidimu.
 
Pchenjanas ir Vašingtonas šiuo metu bando atnaujinti užstrigusias derybas dėl Šiaurės Korėjos branduolinio ginklavimosi ir šaliai skiriamų ekonominių sankcijų.


NAUJAUSI KOMENTARAI

Glusiui

Glusiui portretas
Tu ne chlopas, tu CHOLOPAS, pagrauzk!

o

o portretas
jukcia ne 1 parsas o visa kiauliu ferma kurios vardas zeme.....

Chlopas

Chlopas portretas
Tu piktas tampyk pimpa, daugiau naudos bus
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių