Savo balsą jau atidavė daugiau kaip 40 mln. amerikiečių

Išankstiniame JAV prezidento rinkimų balsavime savo balsą paštu arba balsavimo punktuose jau atidavė daugiau kaip 40 mln. amerikiečių, JAV rinkimų duomenis skelbia BBC.

Šiais metais išankstiniame balsavime balsuoja rekordinis skaičius amerikiečių. Didelis rinkėjų aktyvumas JAV, kuriose yra patvirtinta daugiausiai pasaulyje Covid-19 atvejų, pirmiausiai aiškinamas tuo, kad piliečiai baiminasi užsikrėtimo koronavirusu rinkimų punktuose pagrindinę balsavimo dieną, todėl renkasi kitas alternatyvas.

Iki JAV prezidento rinkimų likus mažiau kaip dviem savaitėms, paštu ir balsavimo punktuose jau balsavo 42 mln. žmonių. Prieš prezidento rinkimus 2016 metais tokiu pačiu metu savo balsus buvo atidavę tik maždaug 6 mln. amerikiečių.

JAV rinkimų projektas prognozuoja, kad prezidento rinkimuose iš viso balsuos maždaug 150 mln. rinkėjų, o tai 65 proc. balsavimo teisę turinčių JAV rinkėjų.

Prezidento rinkimai JAV vyks lapkričio 3 d. Juose susirungs demokratas Joe Bidenas ir dabartinis prezidentas respublikonas Donaldas Trumpas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių