S. Šoigu: mūsų pergalė, kaip ir Naujieji metai, yra neišvengiama

Rusijos gynybos ministras Sergejus Šoigu šeštadienį naujametinėje žinutėje kariams pareiškė, kad Rusijos pergalė Ukrainoje yra „neišvengiama“, Maskvos karinei kampanijai tęsiantis jau 11 mėnesį.

„Ateinančiais metais noriu visiems palinkėti geros sveikatos, stiprybės, patikimų ir atsidavusių bendražygių... Mūsų pergalė, kaip ir Naujieji metai, yra neišvengiama“, – gynybos ministerijos paskelbtame vaizdo kreipimesi sakė S. Šoigu.

S. Šoigu teigė, kad besibaigiančiais metais „visi susidūrėme su rimtais išbandymais“ ir kad Naujieji metai ateina, esant „sudėtingai karinei ir politinei situacijai“.

Vasario 24 dieną Rusija pasiuntė karius į provakarietišką Ukrainą, nurodydama, kad gina rusakalbius gyventojus rytuose nuo tariamo Ukrainos valdžios genocido.

Pastaraisiais mėnesiais Maskvos kariuomenė patyrė nemažai nesėkmių, o Kremlius rugsėjį paskelbė apie 300 000 rezervistų mobilizaciją į kovas.

„Besibaigiantys metai visiems laikams įeis į Tėvynės karinę kroniką, pripildytą jūsų nemirtingų darbų, nesavanaudiškos drąsos ir didvyriškumo kovoje su neonacizmu ir terorizmu“, – teigė S. Šoigu.

„Mes visada prisiminsime savo bendražygius, kurie, vykdydami kovines užduotis ir gelbėdami civilius gyventojus nuo genocido ir smurto, aukojosi tik dėl teisės kalbėti rusiškai“, – pridūrė jis.

S. Šoigu sakė, kad Naujuosius metus – pagrindinę šventę Rusijoje ir daugelyje buvusių sovietinių šalių – švenčiantys kariai „didvyriškai vykdo kovines užduotis, kad apsaugotų Rusijos nacionalinius interesus ir saugumą“.


Šiame straipsnyje: Sergejus ŠoiguRusijakaras Ukrainoje

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių