S. Cichanouskaja Vokietijoje apdovanota Lotharo Kreyssigo taikos premija

Šeštadienį Baltarusijos opozicijos lyderė Sviatlana Cichanouskaja Vokietijoje buvo apdovanota Lotharo Kreyssigo taikos premija, informuoja naujienų agentūra dpa.

Patikėtinių taryba nusprendė pagerbti S. Cichanouskają už drąsą atstovaujant Baltarusijos demokratiniam judėjimui ir savo įsitikinimus.

Nors 39 metų politikė ceremonijoje Magdeburge dalyvauti negalėjo, ji atsiuntė vaizdo įrašą, dėkodama komisijai už apdovanojimą.

S. Cichanouskaja tarptautinio dėmesio kaip viena pagrindinių Baltarusijos opozicijos aktyvisčių susilaukė pernai vykusių demokratinių protestų metu.

Premijos skyrimo komisija paskelbė, kad jos siekis prezidento poste pakeisti Aliaksandrą Lukašenką ir dalyvavimas 2020 m. prezidento rinkimuose, kurių rezultatai laikomi suklastotais, sustiprino Europos vaidmenį Baltarusijoje ir Rytų Europoje ir paskatino daugelį taikiai protestuoti.

S. Cichanouskaja šiuo metu gyvena egzilyje Lietuvoje. Ketvirtadienį Berlyne ji susitiko su Vokietijos prezidentu Franku Walteriu Steinmeieriu.

Lotharo Kreyssigo taikos premija ir 3 tūkst. eurų skiria Magdeburgo protestantų Bažnyčia.

Premija įkurta prieš antisemitizmą agitavusio teisėjo Lotharo Kreyssigo (1898–1986 m.) atminimui. Ji skiriama kas dvejus metus asmenims ar žmonių grupėms už jų nuopelnus siekiant susitaikymo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

X 30

X 30 portretas
Smulki korta dideliame žaidime. Istorija kartojasi, šita situacija jau yra buvusi ankščiau su kitais politiniais vardais...

kaunietė

kaunietė portretas
Gėda, kad ir Lietuva aktyviai dalyvauja tame politiniame cirke...

kokia ji cikanauskaja...

kokia ji cikanauskaja... portretas
jos pavarde tichanovskaja...
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių